INNE SCHOTANUS NIEUWE HOOFDTRAINER V.V. WORKUM

Inne Schotanus wordt met ingang van seizoen 2023-2024 de nieuwe hoofdtrainer van V.V. Workum en daarmee de opvolger van Jente Bootsma die aan het einde van dit seizoen na een dienstverband van 4 succesvolle jaren begint aan een nieuwe uitdaging.

De 46-jarige Oudemirdummer oefenmeester heeft zich in zijn actieve carrière als voetballer via SV NOK, Oeverzwaluwen, Sneek Wit Zwart en VV Drachten goed ontwikkeld en daarmee een overstap naar de beloften van FC Groningen verdiend. Ook als trainer heeft hij inmiddels zijn sporen ruimschoots verdiend door mooie resultaten te boeken bij o.a. de jeugdafdeling van SC Heerenveen, Sneek Wit Zwart, Zeerobben, Flevo Boys en zijn huidige club V.V. Jubbega.

“Ik volg de positieve ontwikkelingen bij V.V. Workum al een aantal jaren. In de 2 coronajaren heeft het 1e elftal de pech gehad dat ze het sportieve beleid niet volledig hebben kunnen verzilveren. Vorig seizoen werd de beoogde promotie eindelijk afgedwongen via de bloedstollende nacompetitiefinale tegen ONT en spelen ze nu in de uitdagende 2e klasse K met veel derby’s.

Als trainer ben ik op zoek naar een club die ambitie heeft en waar veel enthousiasme en passie is. Er liggen bij V.V. Workum kansen om met de jonge selectie, een aantal ervaren spelers en het aanstormende jeugdige talent met elkaar stappen te maken. Het voelde voor mij als het juiste moment om in te stappen en mijn bijdrage te leveren aan de plannen van de club en de uitgesproken ambitie van de selectie.

Een aantal weken geleden las ik op Facebook in de rubriek ‘Aan de bal’ een prachtig artikel over de voetbalcarrière van Bennie Wesselius, de spil van Workum 1 in de succesvolle jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Ik hoop dat we de komende jaren een paar van die hoogtepunten uit het verleden van de club mogen herbeleven.”, aldus Inne Schotanus.

“Dat we de brede kennis, ervaring en bevlogenheid van Inne kunnen meenemen in de uitvoering van onze plannen is een enorm compliment voor de hele club. Inne past qua kerncompetenties, ambitie en drive goed bij de volgende stap die we als club voor ogen hebben. Beide partijen zien de samenwerking dan ook vol enthousiasme en vertrouwen tegemoet.”, aldus voorzitter André Visser.

Hoofdbestuur V.V. Workum