Joure 1 – Workum 1

Workum pakt de koppositie

Na de prima overwinningen op Oudehaske en SDS was het zaak voor Workum op deze goede lijn door te zetten. Vandaag stond de nummer 1 op het programma SC Joure. Ook deze week begon Arjen Hoekstra weer met dezelfde 11 als tegen Oudehaske: op goal: Berry Minnema, achterin: Jeffrey Groen, Niels Bandstra, Tom Brandma en Karst Jellesma, op het middenveld: Jordy Heeres, Rick Demmer en Mark Bandstra, tenslotte in de voorhoede: Harmen Hiemstra, Ruben Ybema en Jurgen Buma.

Workum begon scherp aan de wedstrijd tegen een voetballend Joure. Zoals andere teams de afgelopen weken zich vooral lieten inzakken en gebruik maakten van de lange bal, probeerde Joure wel de voetballende oplossingen te vinden. Via het middenveld werd geprobeerd de snelle buitenspelers van Joure te vinden om zo gevaar te creëren. Door goed druk zetten van Workum konden deze ballen niet worden gespeeld door Joure, waardoor er weinig gevaar van de kant van Joure kwam in het begin van de wedstrijd. Workum kon daarentegen wel gevaarlijk zijn, in de 11e min was het dan ook raak. Na een actie van Rick Demmer richting de goal werd hij op de rand van de 16e meter neergehaald. De goeie vrije trap van Ruben Ybema die hier uit volgde werd knap gered door de Jouster Keeper. Waar de keeper z’n prima redding had bij de vrije trap, verzaakte hij bij de corner. Jordy Heeres nam een prima indraaiende corner richting de eerste paal, de keeper kwam uit om de bal weg te stompen maar miste. De bal werd niet meer aangeraakt en draaide zo de goal in, 0-1! Workum bleef druk zetten en Joure kwam niet echt aan het spel te pas. In de 30e minuut was het weer raak. De bal via de linkerkant Bij Jurgen Buma terecht, met een rush van de linkerkant naar de rechterkant wist Jurgen zijn directe tegenstanders te omspelen, maar kwam hierdoor in een moeilijke hoek terecht om een schot te lossen. Maar wie niet waagt wie niet wint, Jurgen loste een poeier hard schot die zo in de kruising van de korte hoek terecht kwam, een schitterend doelpunt, 0-2! Het goeie druk zetten en de vele aanvallen koste veel kracht van de Workummers wat ervoor zorgde dat Joure onder de druk vandaan kon komen. Workum nam wat gas terug en Joure kon via het middelveld hun buitenspelers bereiken. Dit zorgde voor wat gevaarlijk acties, maar de verdediging van Workum kon optijd de angel uit de aanval halen. Toch wist Joure voor rust nog de 1-2 te maken. Via een lange bal op de rechterkant wist de rechtsvoor van Joure de achterlijn te bereiken. De voorzet kwam terecht op de linkerkant bij de linksvoor die met een snelle beweging zijn directe tegenstander voorbij ging en raak schoot, 1-2.

De tweede helft was het spel aardig in evenwicht. Beide teams wilden niet verliezen en er werd hard tegen hard gespeeld. Dit zorgde ook voor de nodige gele kaarten aan beide kanten. Het was toch Workum die zijn voorsprong wist vergroten. In de 66e min kwam de bal via mooi positiespel terecht bij Rick Demmer. Rick maakte een actie vooruit en speelde Ruben Ybema aan die met een mooie bal Jordy Heeres één op één met de keeper zette. Jordy bleef koel en schoot de bal rustig met de binnenkant voet de linker kruising in, 1-3. Het spel werd er aan beide kanten niet mooier op en er werden veel fysieke duels uitgevochten wat zorgde voor frustraties. Voordat Workum gewend was aan de voorsprong van twee doelpunten maakte, één minuut later, Joure al weer de aansluitingstreffer. Door een foutje op het middenveld kon Joure gevaarlijk counteren. De bal werd lang gespeeld en met een mooie steekpass kon wederom de Linksvoor van Joure op de goal schieten. Berry Minnema kon de bal nog toucheren, maar wist de bal net niet uit de goal te houden, 2-3. Het bleef lang spannend en het was een mooie wedstrijd voor het publiek met twee teams die bleven strijden voor de overwinning. Toch wist Workum de wedstrijd te beslissen in de 82e minuut door de 2-4 binnen te schieten. Na een vrije trap van Rick Demmer werd de bal weggekopt en kwam de bal bij Jurgen Buma terecht, die zijn directe man omspeelde, schoot en tekende voor zijn 6de doelpunt van dit seizoen. Na deze goal was de wedstrijd beslist en dit was dan tegelijk ook de eindstand.

Met deze overwinning weet Workum de koppositie over te nemen van Joure en mag Workum in ieder geval één week genieten van de 1e plek. Volgende week is het zaak deze eerste plek te behouden en wordt er gespeeld tegen Minnertsga op sportcomplex de Rolpeal.

Rick Demmer