Junioren van Workum 6 zaal kampioen

Door de veldtrainingen van JO19-1 op maandag en donderdag in te plannen, ontstond er dit seizoen ruimte om op dinsdag (thuis) of woensdag (uit) te gaan zaalvoetballen. Een achttal uit JO19-1 zag dat wel zitten en de vereniging hing daar de benaming ‘Workum 6 zaal’ aan. Het eerste jaar in de zaal werd door de junioren van Workum 6 zaal vooraf gezien als een leerjaar. Instapniveau was dan ook de 4e klasse. Echter bleek dat het achttal van Workum 6 zaal snel in de gaten had hoe het ‘zaalspelletje’ gespeeld moest worden. Gefocust en met veel energie spelend werd het een prachtig seizoen. Een opsomming:

In de bekercompetitie werd de 4e ronde bereikt, veelal door te winnen van teams die een klasse hoger speelden. Pas in de 4e ronde gingen we onderuit en wel nipt met 2-3 tegen Oeverzwaluwen 2.

De Workummers in dit team (een drietal is ‘om útens’ en mocht niet meedoen) maakten deel uit van het team dat half december, onder de naam ODD-jeugd, het in Workum hoog aangeschreven buurtzaalvoetbaltoernooi won.

Tijdens het kerstzaalvoetbaltoernooi voor teams onder 19 jaar werd de voorronde in Workum en de rayonfinale in Easterein gewonnen. Waarbij onder andere tweemaal knap werd afgerekend met ONS 1 en ONS 2 zaal (uitkomend op divisieniveau) en zodoende werd de eindronde in Franeker bereikt. Helaas door uitschakeling via penalty’s werden de kruisfinales net niet gehaald. Volgend jaar mogen we het, dan als tweedejaars JO19-spelers, nog eens proberen!

In de competitie werd tot dusver maar één wedstrijd verloren. In de tweede competitieronde waren de ‘jong-senioren’ van Workum 5 zaal ons met 1-0 nog net de baas. Daarna legde een serie van 13 overwinningen op rij de basis voor het vroege kampioenschap. Met nog drie wedstrijden te gaan, zijn we niet meer te achterhalen voor de concurrentie.

Vooruitkijkend op het seizoen ‘19/’20 kunnen we berichten dat de contractbesprekingen er goed voor staan en dat het team, dan uitkomend in de 3e klasse, in ieder geval uit hetzelfde achttal spelers zal bestaan. Verder blijft ook sponsor Free Sun Solar als grote energieleverancier aan dit vriendenteam verbonden.

Als team willen we de gastspelers bedanken, maar natuurlijk ook onze trouwe supporters. Met name bij thuiswedstrijden was het dringen om een mooi plaatsje op de tribunes te bemachtigen.

Hopelijk tot volgend seizoen!