Kaboutervoetbal voorjaar 2020

Van uitstel komt geen afstel, succesvol kaboutervoetbal voorjaar
Met veel enthousiasme begonnen we dit jaar met het plannen van een nieuwe reeks kaboutervoetbal. Voor mensen die niet bekend zijn met deze voetbalterm: Kaboutervoetbal is vaak de start van een glorieuze voetbalcarrière, de eerste trainingen voor 4, 5 en 6-jarigen waarbij balcontact en plezier altijd voorop staan.
Met een gerestylde flyer gingen een aantal ouders ‘de boer’ op om er voor te zorgen dat we met zoveel mogelijk kinderen op 27 maart los konden gaan. De eerste dagen liepen de aanmeldingen binnen en waren we super enthousiast om te starten. Maar zoals de oplettende lezer al zal hebben opgemerkt, konden we niet beginnen omdat alles tot een halt kwam. Inmiddels zijn we gelukkig al weer heel wat versoepelingen verder. En omdat de kinder(buiten)sporten één van de eerste dingen waren waar meer mogelijkheden kwamen, hebben we al weer heel wat trainingen (hoewel met beperkende maatregelen) kunnen verzorgen.
Onder de leiding van jeugdtrainers en vaders hebben de kabouters kunnen dribbelen, schieten, slalommen, en aan hun precisie, de traptechniek en controle van de bal kunnen werken. We hebben daarbij met allerlei soorten weer geoefend; harde wind, dikke buien op de kop, hele warme dagen, maar altijd met veel plezier van zowel de kabouters zelf als de trainers. Allemaal aspecten die ze straks ook tegenkomen wanneer ze bij Heerenveen, Ajax, Barcelona, Real Madrid of VV Workum gaan voetballen. Het shirt is er vaak al, maar nu nog heel veel oefenen en trainen en wie weet wat dan de toekomst brengt.
Al dat trainen was uiteindelijk niet voor niets, want afgelopen vrijdag (26 juni) hebben alle kabouters de meeste testen kunnen doen en kregen ze hun welverdiende diploma. Vanwege de verzengende hitte werd het programma wat aangepast en kon niet iedereen alle testen afronden, maar op basis van eerder opgedane ervaring waren alle trainers van mening dat de kabouters hun diploma allemaal meer dan verdiend hadden. Na een watergevecht en een ijsje was het seizoen al weer ten einde en kon iedereen nagenieten met het diploma op het nachtkastje of boven het bed.
Ook via deze weg willen we iedereen die zich heeft ingezet voor het kaboutervoetbal hartstikke bedanken. De mensen die de flyer en diploma hebben gemaakt, de drukkers, de verspreiders, de ouders/verzorgers die hebben meegewerkt met de maatregelen en de kabouters zelf.
De trainers noemen we graag apart, omdat het zonder hen ook heel lastig was geweest. Iedere week een andere oefening bedenken en voorbereiden. Buiten de (bij)banen om tijd vinden om de training te geven. Alles op tijd klaar hebben staan zodat we alle tijd volledig kunnen benutten. Kinderen de volledige aandacht geven en op ieders eigen niveau stappen laten maken. Voor zowel de jonge trainers als de oudere trainers soms een hele uitdaging.
Allen hartstikke bedankt en we hopen dat we ook komend najaar een beroep op jullie mogen doen wanneer we weer een ronde kaboutervoetbal willen organiseren.

Attachment