Futsal Workum 1 kampioen

 

Vorige week dinsdag was het dan zover. De heren van het 1e team van Futsal Workum speelden hun kampioenswedstrijd. De omstandigheden voor deze fantastische pot voetbal waren schitterend. Het was mooi weer en de groene vloer lag er fantastisch bij. Door een goed promotieteam (Jan Hofman) was de Rolpeal tot de nok vol. Het leek wel dat heel Workum uit was gelopen voor het grootste Futsal spektakel van Fryslân. Het was jaren geleden dat het zo bomvol zat. En bij zo’n prachtige ambiance horen ook een stel voetballers die voor stêd en heitelân de clubkleuren vertegenwoordigen. Die spelers moesten het klusje alleen nog zien te klaren en dan was het kampioenschap een feit.

Geheel makkelijk ging het niet en ook de toeschouwers vonden het een spannende wedstrijd, want het duurde lang voordat het eerste doelpunt een feit werd. Jan Hofman, student in de stad Groningen, zorgde voor het eerste doelpunt. Hij speelde de verdediger op klassieke wijze voorbij en schoot de bal met links in het verste hoekje van het doel. Trynwâlden werd niet meer gevaarlijk en Workum kon uitlopen door doelpunten van Eise Feenstra, de Koudumer, Reindert Miedema, de onbetwiste topscoorder, en good old Durkie Smeding die de 4-0 aantekende. Dat was tevens ook de einduitslag. Dus werden de roodhemden kampioen in de derde klasse! Er barstte een geweldig groot feest los, een feest dat zijn weerga niet kende. De sporthal beefde op zijn grondvesten. Het begin van de sloop van het huidige sportcomplex was een feit, eerder dan gepland, maar dat doet er verder niet toe. Het feest werd doorgezet tot in de late uurtjes en dat was de volgende dag(en) te merken. De maker van de 1-0 heeft maar liefst een kater van wel 5 dagen gehad. Het schijnt dat hij nog steeds niet helemaal hersteld is. Een van de studenten die in het team speelt, had de volgende dag om 9 uur een tentamen. Uit betrouwbare bronnen is vernomen dat hij zo trots was dat hij met een Workum trui en een medaille om de tentamenhal in kwam lopen.

Henk Bakker de keeper van het illustere stel verlaat na dit seizoen helaas het strijdtoneel in de zaal om vervolgens volgend seizoen met zijn roeiboot de wereldzeeën te trotseren. Henk bij deze bedankt voor je bewezen diensten! Ook de sponsoren Camping Heeres en Rijschool van der Velde worden enorm bedankt voor het medemogelijk maken van onze gelikte outfits en voor de (nog komende) feestjes! Vol smart kijken we dan ook uit naar het feestje van Hette. Tjettje wordt ook hartelijk bedankt voor het wassen van bezwete shirts van Futsal 1. Volgend seizoen adopteren we de nieuwe sporthal in Workum als onze thuisbasis en ook dan hopen we vurig op een hoop support. 2e klasse Futsal 1 komt der oan!

Attachment