LAC Frisia – Workum

Gelijkspel in Leeuwarden

Na de heerlijke overwinning vorige week op koploper Stiens stond vandaag de uitwedstrijd tegen Frisia op het programma. Workum moest het vandaag stellen zonder Melvin die na z’n rode kaart van vorige week winterstop heeft. De tegenstander uit Leeuwarden staat met dertien punten stevig in de middenmoot en zullen tegen de roodhemden graag de weg naar boven weer willen inzetten, voor de mannen van Jente de taak om een mooi resultaat mee te nemen naar Workum.

Op een koud en winderig sportpark De Magere Weide floot scheidsrechter Moed om klokslag 14:00 voor het begin van de wedstrijd. Het was Frisia dat in het eerste kwartier met verzorgd voetbal probeerde van achteruit om het Workummer doel te bestoken, behalve veel dreiging leidde dit niet tot grote kansen maar dat er een tandje bij moest bij Workum was wel duidelijk. Na een minuut of 25 waren de roodhemden steeds meer op de helft van Frisia te vinden maar ontbrak het steeds aan de eindpass waardoor dit niet leidde tot grote kansen. Totdat Jorrit Miedema op het halfuur z’n man passeert op de linkerkant en de bal voortrekt en Eise vindt. Die had de trekker eigenlijk over moeten halen maar kiest er helaas voor om de bal breed te spelen op Jaldert, die daar niet meer op rekent waardoor de verdediger er nog tussen kan komen. Het is vooral een interessant schaakspel op het middenveld waarbij beide ploegen elkaar niet veel ontlopen, maar tot de rust leidt dit niet meer tot grote kansen.

Na rust komt Nils Visser in de ploeg voor Eise die met een enkelblessure achterblijft in de kleedkamer. Het is Workum dat sterk uit de kleedkamer komt en gelijk een 100% kans krijgt. Jaldert komt van de rechterkant oog in oog met doelman Timmer, maar helaas komt laatstgenoemde als winnaar uit de strijd waardoor de brilstand op het scorebord blijft staan. Workum heeft het qua organisatie achterin goed staan waardoor het in de tweede helft ook weinig tot niks weggeeft. Het spelbeeld blijft in de tweede helft hetzelfde. Frisia probeert te voetballen en Workum probeert er met de snelle jongens voorop uit te breken. Wederom blijven de grote kansen uit en eindigt deze wedstrijd na negentig minuten waarmee deze is begonnen, 0-0.

Volgende week speelt Workum de belangrijke laatste wedstrijd voor de winterstop tegen VVI uit Idskenhuizen. Graag zien we jullie dan weer!

 

 

 

 

 

Attachment