Leovardia 1 – Workum 1

Doelpuntloos gelijkspel voor Workum in Leeuwarden

Na twee gelijke spelen voor v.v. Workum tegen Sneek Wit Zwart en s.c. Joure eindigde ook de derde competitiewedstrijd in een gelijkspel. In Leeuwarden tegen mede promovendus Leovardia stond, in een wedstrijd met twee gezichten, na 90 minuten de brilstand op het scorebord. Een logische weerspiegeling van het wedstrijdverloop.

De eerste helft was Workum grotendeels de bovenliggende partij. In de beginfase wist de equipe van trainer Jente Bootsma veel tweede ballen te winnen en kwam Leovardia lastig onder de druk van de roodhemden vandaan. Na tien minuten resulteerde dit in een grote kans voor flankspeler Niels de Jong. Zijn inzet was helaas te slap. Met een half uur op de klok kreeg Leovardia meer grip op het spel maar tot echt grote kansen leidde dit niet voor de Leeuwarders. Ook een countermogelijkheid voor de Workummers strandde in schoonheid.

Het tweede bedrijf was vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Tyler voor de formatie van trainer Sander Hart van de Leeuwarders. De voorwaartsen van Leovardia, met in de persoon van Curty Gonzales en Kalvin Robert twee gelouterde namen, kwamen er echter niet aan te pas tegen de sterk spelende verdedigers van Workum. Een vrije trap op ‘randje 16’en een en aantal dribbels van invaller Abubakar Suma resulteerde in hachelijke momenten voor het Workummer doel maar echt gevaarlijk werd het nooit. De grootste kans op een uitbraak voor Workum werd, na een faire tackle op de bal, door de scheidsrechter ontnomen en zelfs beloond met een gele kaart. Een vrije doortocht richting het doel van Leovardia werd daarmee in de kiem gesmoord.

Al met al een bloedeloos gelijkspel waarbij beide partijen een deel van de wedstrijd gedomineerd hebben en Workum wellicht het meest tevreden van het veld af stapt. Er is strijdlust geleverd en wederom bleven de poorten gesloten.

Komende dinsdag speelt het onder 23 elftal van Workum onder leiding van assistent trainers Justin Rienks en Jelmer Jellesma een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van CVVO in Lemmer. Na een vrij weekend staat op zaterdag 29 oktober de thuiswedstrijd tegen degradant v.v. Balk op het programma.