LSC 1890 F9 – Workum F3

Onze F3 heeft de juiste vorm weer te pakken. Zaterdag 30 april jl. werd in Sneek het team van LSC 1890 F9 met 0-4 verslagen. Daardoor staat Workum F3 nog steeds op een gedeelde eerste plaats.

F3 had een vliegende start. Binnen enkele minuten al schoot Max Sijrier uit een mooie voorzet de bal achter de keeper van LSC 1890 F9. Dat beloofde een mooie voetbalochtend te worden. Maar LSC 1890 was langere tijd gelijkwaardig aan vv Workum. Ook hun voetballertjes lieten zien dat zij goed konden combineren. Onze doelman Hidde Dalman stond echter geconcentreerd te keepen en hield alles tegen. Halverwege de eerste helft deelde Workum F3 opnieuw een tik uit. Rutger Overwijk kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal aangespeeld en met een mooie boogbal over de keeper heen lag de 0-2 in het doel. LSC 1890 F9 probeerde met goed voetbal nog wel voor de rust een aansluitingstreffer te maken. Uitstekend verdedigend werk van Hidde Daniels, Yarno Foekema en Chiel van het Reve voorkwam dat.

Ook in de tweede helft was het duel tussen LSC 1890 F9 en Workum F3 lange tijd een gelijkopgaande strijd. Er waren wel wat kansjes voor o.a. Romano van Lierde, maar het zat hem niet mee bij het afronden. Met nog zo’n tien minuten te spelen kwam er weer een mooi moment voor onze F3. Rutger Overwijk speelde zich vrij op de linkerflank en knalde de bal onhoudbaar voor de keeper in de rechterbovenhoek: 0-3. Er was geen vuiltje meer aan de lucht. Vanaf dat moment bepaalde Workum F3 de wedstrijd. En geheel terecht maakte Jonatan Jellesma in de slotminuut van dichtbij ook nog de 0-4. Uitgelaten verlieten de voetballers van Workum het veld, zich realiserend dat er nog steeds een mooie prijs te behalen valt.

Overigens werd voor de tweede achtereenvolgende keer door de dienstdoende scheidsrechter een doelpunt te weinig voor Workum F3 op het wedstrijdformulier ingevuld. Het is te hopen dat de KNVB op tijd de uitslagen verbetert. Het kampioenschap in de 4e klasse 074 zou namelijk wel eens op doelsaldo beslist kunnen worden. En dat is nu nog in het nadeel van Workum F3…….

Rutger haalt verwoestend uit.

F3 heeft tijdens de rust al veel vertrouwen in de afloop van de wedstrijd.

Ook deze bal houdt onze keeper tegen.

Workum F3 in opperste concentratie.