LSC 1890 JO11-5 – Workum JO11-3

Workum JO11-3 ging ervoor!

Begon de voorjaarscompetitie van 2018 voor Workum JO11-3 moeizaam met een ruim verlies tegen SDS omdat het team nog niet compleet was, daarna volgden de grote zeges elkaar in rap tempo op. Dat zorgde begin mei voor een derde plaats op de ranglijst. Toen stond voor onze jongens de topper tegen Zeerobben op het programma. Door vanaf de eerste tot de laatste minuut geconcentreerd en fanatiek te blijven voetballen, versloeg Workum JO11-3 de nummer twee. Het was misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen; er werd snel overgespeeld en de tegenstander kreeg nauwelijks ruimte. De 3-2 overwinning was daarom dik verdiend.

De weken erna bleef het team winnen en zodoende kwam de kampioenswedstrijd eraan! LSC 1890 had ook een keer verloren, maar bezat wel het voordeel van een veel beter doelsaldo. De wedstrijd tegen de koploper moest dus gewonnen worden die zaterdag 26 mei. Workum begon de wedstrijd goed en de strijd was gelijkopgaand. Bij een achterstand van 2-1 was het dus wachten op de gelijkmaker. Maar een incident op het middenveld zorgde voor de kentering in de wedstrijd. Er werd wegens vasthouden gefloten tegen één van onze jongens. Maar toen zijn tegenstander hem daarna sloeg, bleef dat onbestraft. Workum JO11-3 was hierna even helemaal van slag. Daardoor ontstond ruimte voor een afstandsschot dat onze keeper helaas niet klemvast kon pakken. Bij rust was het daarom 3-1 in het voordeel van LSC 1890.

Na de limonadepauze hadden onze jongens de mouwen even flink opgestroopt. Ze lieten zich niet meer intimideren. Alleen had de tegenstander inmiddels achterin ‘de bus geparkeerd’ en wat Workum JO11-3 ook probeerde, de bal wilde er maar niet in. En toen tegen het eind van de wedstrijd de pijp een beetje leeg was, liepen onze jongens ook nog tegen een counter op. Het verlies was toch al een feit, nu was de uitslag ook definitief: 4-1. Daarmee was LSC 1890 JO11-5 kampioen van de 4e klasse.

Onze jongens sloten tijdens een avondwedstrijd een paar dagen later het seizoen af met een gelijkspel tegen Blauw Wit ’34. Hiermee werd een mooie 2e plek veiliggesteld. Een geweldige prestatie van een team dat eerstejaars JO11 was en dat geheel onverwachts mee deed in de titelstrijd. Niet alleen de jongens zelf, maar ook de begeleiders en de vaste aanhang hebben genoten van een heerlijk seizoen!

Ook tijdens de training gaat Workum JO11-3 voluit! V.l.n.r. Hidde Daniels, Just v/d Heuvel, Sjoerd v/d Plaats, Ramon Dijkstra, Romano van Lierde, Djustin de Jong, Chiel v/h Reve, Bo Peters en Max Sijrier. En achter Djustin loopt onze vaste invaller en meetrainer Jonatan Jellesma.