Mulier 1 – Workum 1

Workum 1 pakt de eerste periode

Zaterdag 31 oktober reisde Workum naar Witmarsum af om vervolgens tegen sv Mulier te spelen. De jongens van Arjen Hoekstra wisten dat ze aan bak moesten, omdat er al sinds 2001 niet meer van sv Mulier gewonnen is.

Workum kan vandaag de eerste periode binnenslepen door de voorgaande overwinningen staat het 2 punten los op Oeverzwaluwen en Joure.

14.30 uur trapte Workum af nadat het de tos had gewonnen.

Workum speelde vandaag in het zwarte uittenue en startte met de volgende jongens:

Op goal stond: Berry Minnema, achterin: Karst Jellesma, Niels Bandstra, Tom Brandsma en Jeffrey Groen. Middenveld: Mark Bandstra, Jordy Heeres en Jan Hofman. Aanval: Rick Demmer, Ruben Ybema en Jurgen Buma.

Workum speelde vandaaag in de vertrouwde 4-3-3 formatie. Er waren vandaag twee wijzigingen in de opstelling t.o.v. de voorgaande wedstrijden. Vandaag speelde Jan Hofman op nummer 10. De jongeling die eigenlijks nog in de A’s mag spelen kreeg vandaag de kans van Arjen Hoekstra na z’n goeie voorgaande optredens en trainingen. Daardoor schoof Rick Demmer door naar de rechtsbuiten en was er helaas geen basisplaats voor Harmen Hiemstra.

Workum begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de 5e minuut een vrije trap buiten de 16. Jordy Heeres nam de bal maar het schot was niet dreigend genoeg daardoor kon de keeper makkelijk pakken. Workum had veelvuldig de bal de eerste helft maar kon niet echt gevaar stichten voor de goal. Mulier had de zaakjes aardig op orde in de achterhoede. Mulier creëerde zelf ook amper kansen doordat het bij Workum ook goed stond. Zo eindigde de eerste helft op 0-0.

Na een kwartier gerust te hebben onder genot van een bakje thee mochten de zwarthemden weer. Het spelbeeld veranderde helaas niet Workum had veel de bal maar wist niet echte kansen te creëren. Mulier dat zelf niet bij machte was om het spel te maken speelde veel de lange bal. Hierdoor werden ze soms gevaarlijk bij corners of vrije trappen maar echt uitgespeelde kansen kregen ze niet.

In de 75ste minuut kwam de grootste kans voor de wedstrijd voor Mulier. Na een goeie corner kwam er een open kopkans voor een speler van Mulier echter stond Berry Minnema goed op te letten en stopte de bal met een mooie reflex. In de 80ste minuut werd Harmen Hiemstra in gebracht voor Rick Demmer. In de blessuretijd kreeg Workum de grootste kans van de wedstrijd Jeffrey Groen gaf een perfecte pass over de verdeding helaas kon Jordy Heeres de bal er niet inkoppen.

Zo eindigde de wedstrijd in een 0-0 en kregen beide ploegen een punt. Doordat de concurrentie Oeverzwaluwen en Joure punten hadden gemorst pakte Workum de eerste periode wat recht geeft op nacompetitie. Volgende week zaterdag 7 november om 14.30 uur speelt Workum thuis tegen Nok.