Nieuw assistent-trainersduo voor Workum 1

In de afgelopen 2 seizoenen is gebleken dat Martijn Zwaga als assistent-trainer naast Jente en Simon een toegevoegde waarde is voor ons technisch kader. Nu Martijn Zwaga met de gezinsuitbreiding op komst heeft aangegeven deze rol volgend seizoen niet meer te kunnen vervullen, zijn we samen met Jente en Simon in gesprek gegaan over mogelijkheden om deze waardevolle rol van Martijn volgend seizoen ‘sociaal en kwalitatief’ op minimaal gelijkwaardig niveau in te kunnen vullen.

Met trots mogen we na een aantal prettige gesprekken Jelmer Jellesma en Justin Rienks aan jullie presenteren als ons nieuwe assistent-trainersduo voor Workum 1

Jelmer heeft zijn sporen als voetballer binnen de club al ruimschoots verdiend, maar moest door een vervelende blessure al op 25-jarige leeftijd stoppen met zijn actieve voetbalcarrière. Ondanks dat hij de afgelopen jaren in Groningen woonde, was hij op de achtergrond altijd nauw betrokken bij ‘zijn’ club. Nu hij samen met Lieke in Workum is komen wonen, wil Jelmer dolgraag ‘ien kear yn’e wike op ut fjild stean tusken de jongens’ om een actievere en directere bijdrage te leveren aan de voetbaltechnische ontwikkeling van de senioren. Het is fantastisch dat, evenals Simon Wiersma, een club-icoon als Jelmer volgend seizoen deel uitmaakt van ons technisch kader.

Net als Jelmer heeft ook Justin Rienks zijn actieve carrière als talentvolle voetballer (van o.a. SWZ en Zeerobben) door aanhoudend blessureleed vroegtijdig op 29-jarige leeftijd moeten beëindigen. De nu 30-jarige Sneker is dit seizoen assistent-trainer bij SWZ ZM1 en is inmiddels gestart met de trainerscursus UEFA-C. Hij heeft een gezonde ambitie binnen het trainersvak en was op zoek naar een club waar hij ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen en met zijn kennis en ervaring een waardevolle bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van een talentvolle groep. Sociaal en voetbaltechnisch was de klik er snel en met Jente als voorbeeld weet Justin dat we positief gedreven mensen binnen onze vereniging graag een podium bieden om zich te kunnen ontwikkelen. Justin is enthousiast over de visie van de club, de faciliteiten en werkwijze van Jente. Zowel Justin als wij kijken er dan ook enorm naar uit om na de zomer samen met het gehele kader aan de slag te gaan.

Qua sociale omgangsvormen en technische voetbalopvatting passen zowel Jelmer als Justin perfect bij hetgeen we als club nastreven en samen met Simon Wiersma, Steffen Muizelaar en Jente Bootsma hebben we weer een technisch kader bij Workum 1 om enorm trots op te zijn.

Attachment