Nieuwe Spelvormen

Door de KNVB is hard gewerkt aan het nieuwe Pupillenvoetbal. Hierbij staan plezier en ontwikkeling voorop! In samenwerking met experts uit binnen- en buitenland, verenigingen, coachen, scheidsrechters, ouders en natuurlijk de kinderen zelf introduceert ze de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Vanaf het nieuwe seizoen 2017 / 2018 worden de wijzigingen voor het eerst zichtbaar. De Onder 8 en Onder 9 (bij onze vereniging gecombineerd als Onder 9) zullen 6 tegen 6 gaan spelen op (nagenoeg) een kwart veld.

Voor de Onder 7 Categorie is de spelvorm 4 tegen 4 op (nagenoeg) 1/8 veld bedacht met het idee om deze spelvorm binnen de eigen of omringende clubs te spelen. Door de KNVB wordt hiervoor geen competitie aangeboden. In samenwerking met andere clubs uit de Zuidwesthoek is voor de Onder 7 gekozen voor het spelen van een ‘Zuidwesthoek-competitie’ die centraal wordt opgezet en beheerd. Door de deelnemende clubs is 4 tegen 4 te veel als een trainingsvorm beschouwd en daarom is besloten in de ‘Zuidwesthoek-competitie’ ook 6 tegen 6 op een kwart veld te gaan spelen.

In de nieuwe spelvormen wordt de Scheidsrechter vervangen door de Spelbegeleider.

Hieronder vindt u nog aanvullende informatie in handige flyers.

Nieuwe Spelvormen uitgelegd

Spelvorm 6 tegen 6

Rol Spelbegeleider

Veel leesplezier in voorbereiding op het nieuwe seizoen en als club houden we u op de hoogte!

Jeugdbestuur en Commissie JO07-JO19

161017-optimale-wedstrijdvormen