Nijland 1 – Workum 1

Na de nederlaag van vorige week tegen Heerenveense boys, moest Workum het vandaag opnemen tegen het altijd lastige, stugge Nijland. Jammer genoeg werd er met 1 – 0 verloren en pakte Nijland de volle buit.

Trainer Jan Venema moest vandaag een aantal wijzigingen toepassen in zijn opstelling door een aantal blessures. Hij begon vandaag met het volgende elftal: Berry Minnema, Bennie de Jong, Gerlof Weitenberg, Sjerp-Jan Hofman, Harmen Hiemstra, Dennis Hoekstra, Yvo de Roos, Jurgen Buma, Ruben Ybema, Dennis de Jong en Rein Attema.

Om 14.30 uur werd er op het Sportpark Zweitse Huitema in Nijland afgetrapt. Workum begon goed aan de wedstijd en speelde de bal goed rond. Echter kwamen er geen grote kansen voor de gasten. De grootste kans was dan ook voor Nijland doordat een lange bal goed doorgekopt werd en voor de voeten van een aanvaller kwam, maar hij schoot naast. Voor de rest waren er geen uitgespeelde kansen voor beide ploegen. De toeschouwers werden de 1ste helft zeker niet verwend met mooi voetbal. Beide ploegen zakten veel in en zochten veel de lange bal.

Nadat de mannen de thee op hadden konden ze weer los. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Workum had meer balbezit maar creëerde niet echt grote kansen. In de 50ste minuut werd er balverlies geleden op het middenveld van Workum en Nijland was er snel uit aan de rechterkant wat resulteerde in een goeie voorzet op het hoofd van Nico Bonnema die de bal via de grond binnen kopte en Nijland op voorsprong zette. Nu moest er bij Workum een tandje bij om nog een goed resultaat te halen. In de 53ste minuut was er een goeie combinatie tussen Jurgen en Rein wat resulteerde in een schot dat net over ging van Rein. Nijland ging vervolgens nog meer inzakken en gokte meer op de counter. Workum werd steeds gevaarlijker vanaf links door een goed spelende Harmen Hiemstra die de ballen een aantal keren gevaarlijk voor de goal gooide. In de 65ste minuut werd Yvo de Roos vervangen door Sander Buma. Workum ging vol voor de gelijkmaker, wat ervoor zorgde dat Nijland ook meer speelruimte kreeg. Daardoor kwamen zij er een aantal keren gevaarlijk uit. In de 80ste minuut kwam Nijland er weer uit waardoor Harmen een sliding in moest zetten om de aanval te onderbreken een gele kaart leek voldoende, maar de scheids interpreteerde het anders en gaf een rode kaart. Hierdoor moesten de Workummers met 10 man verder maar werd er gestreden voor elke meter. In de 85ste minuut gooide de goed spelende Dennis Hoekstra de bal voor en zag een verdediger van Nijland uitglijden waardoor Sander de bal kon aannemen en binnen leek te schieten. Helaas was de aanname niet goed genoeg waardoor er geen schot volgde. Nijland kwam er nog een aantal keren gevaarlijk uit maar maakte de kansen ook niet af. Zo eindigde de wedstrijd dan ook in een 1- 0 overwinning voor Nijland.

Volgende week speelt Workum thuis om 14.45 uur tegen de nr. 2 De Walde. Een goede tegenstander dus het team kan jullie support goed gebruiken! Tot volgende week.

Groet,

Jordy Heeres