NOK 1 – WORKUM 1

Workum 1 komt bij NOK niet verder dan gelijkspel

In een gelijk opgaande wedstrijd wist Workum 1 afgelopen zaterdag niet van de Nieuwemirdum-Oudemirdum-Kombinatie te winnen. Na 90 minuten stond er een 1-1 uitslag op het scorebord.

Trainer Jan Venema kon in de uitwedstrijd niet beschikken over de geblesseerde J. Hofman en R. Attema. Zij werden in de basiself vervangen door J. Buma en M. Attema. Workum startte de wedstrijd prima, hetgeen na 5 minuten spelen al bijna tot de 0-1 leidde. Een afstandsschot van spits Attema kon door de doelwachter ternauwernood onschadelijk gemaakt worden. Aan de andere kant kwamen de roodhemden goed weg toen een doelpunt van de thuisploeg wegens buitenspel afgekeurd werd. Op het gladde veld hanteerden beide ploegen veelvuldig de lange bal. Workum kwam met het lichte veldoverwicht tot enkele kansen. Middenvelder De Roos en rechtsbuiten Buma wisten de mogelijkheden echter niet tot doelpunten te promoveren. Hun schoten vanaf ‘randje 16’ werden gepareerd door de NOK defensie. Met de brilstand op het bord zochten beide teams de kleedkamers op.

De thee smaakte bij gastheren duidelijk beter dan bij de Workumers. NOK wist in het eerste kwartier het nodige gevaar in de Workum achterhoede te stichten. Na 5 minuten spelen leidde balverlies van Workum op het middenveld tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Waar de Workum verdedigers niet goed stonden kon een splijtende pass door de defensie opgepikt worden door de NOK spits. Hij wist hier wel raad mee en passeerde doelman Minnema in een één-op-één situatie. De volgende tien minuten was het alle hens aan dek voor Workum en kon erger leed voorkomen worden. Een vrije trap belandde op de paal, Minnema bracht enkele malen prima redding en Ybema en De Roos moesten ten koste van een gele kaart NOK-aanvallers afstoppen. Het laatste kwart van de wedstrijd pakten de roodhemden de draad weer op. Hofman verliet geblesseerd het veld en spits Attema werd vervangen door Groen. Achterste man Ybema werd voorin geposteerd en verschafte linksbuiten Hiemstra meteen een goede kans. Zijn schot mistte echter de kracht om voor de gelijkmaker te zorgen. NOK kwam vervolgens goed weg toen de leidsman een handsbal over het hoofd zag en hiermee Workum een penalty onthield. De gelijkmaker kwam er toch. Een kwartier voor tijd wist J. Heeres na een voorzet de bal langs de NOK doelman te werken en tekende hiermee voor zijn tweede doelpunt van het seizoen. In de spannende slotfase kon het nog alle kanten op. Een kopbal van de thuisploeg belandde net naast en Buma liet namens Workum tot tweemaal toe een grote kans onbenut.

Zo eindigde de wedstrijd in 1-1. De einduitslag is daarmee een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen van deze middag. Volgende week speelt Workum haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Om 14:45 uur wordt afgetrapt tegen TOP’63.