NOK 1- Workum 1

Houdini-act Workum 1 in Oudemirdum

Zaterdag 2 april jl. heeft Workum 1 zichzelf een goede dienst bewezen door in Oudemirdum met 2-3 van NOK te winnen. Door de winst stijgen de Workumers naar de derde plaats op de ranglijst in de 3e klasse A. In de tweede helft zag het er allerminst naar uit dat Workum met de volle buit zou vertrekken, 2 doelpunten van Marten Sjoerds zorgden echter voor grote vreugde.

Workum 1 is momenteel met een prima reeks bezig. Na een behoorlijke winterdip pakten de roodhemden in de laatste 4 wedstrijden 10 punten. Trainer Hoekstra besloot dan ook geen wijzigingen in de basis elf door te voeren. Op een lastig bespeelbaar veld was het al snel duidelijk dat de thuisploeg, die overigens onderaan de ranglijst bivakkeert, deze wedstrijd een afwachtende houding zou aannemen. Het was aan Workum om het spel te maken. Dit viel nog niet mee. De ploeg had moeite om een hoog baltempo te spelen en kwam eigenlijk niet echt in het spel. Desondanks waren de beste kansen in de eerste helft voor Workum. Na een knappe actie van de rechterkant speelde linksbuiten Demmer zich goed vrij. Hij besloot om niet zelf de keeper van de thuisploeg te testen, maar speelde de bal aan de mee opgekomen Groen. Zijn schot ging echter rakelings langs de goal. Ook uit de hoekschoppen wist Workum enig gevaar te creëren, zo ging een kopbal van achterste man Ybema maar net over. Aan de andere kant wist NOK vooral via linkshalf Akkerman een enkele keer gevaarlijk voor de goal van De Ringh te verschijnen. 5 minuten voor rust kwam Workum via Buma toch op voorsprong. Middenvelder Heeres speelde de bal met veel gevoel over de NOK defensie en lanceerde daarmee Buma. Buma besloot de bal met een lob over de uitgekomen NOK doelman te spelen waarmee hij Workum met een 0-1 voorsprong de rust in schoot.

In de tweede helft een feller NOK. Workum had duidelijk moeite met deze spelopvatting en kwam eigenlijk helemaal niet meer aan voetballen toe. Steeds vaker ging de tweede bal verloren en op het hele veld werden de roodhemden afgetroefd. Dat het zo’n 20 minuten voor tijd 1-1 werd, kwam dan ook niet als een verassing. Vanaf de linkerkant van het veld was het opnieuw Akkerman die ver mocht komen. Eenmaal in de Workumer ‘16’ plaatste hij de bal met enig geluk over doelwachter De Ring. Workum probeerde vervolgens wel om de draad weer op te pakken, maar NOK rood bloed. Nog geen 10 minuten later keek Workum tegen een 2-1 achterstand aan. Spits Andela kreeg teveel ruimte van zijn directe tegenstander, draaide knap weg en plaatste de bal hard in de verre hoek. Een tegenvaller voor de Workum defensie, die de laatste weken zo knap doelpunten weet te voorkomen. Dit was ook het signaal voor zinderende slotfase. Spits Sjoerds kwam in het veld, waar eerder al D. Hoekstra en J. Hofman waren ingevallen. Workum besloot Ybema ook in spits te posteren. Dit had uiteindelijk effect. Een vrije trap van N. Bandstra werd door Heeres prima ingekopt en belandde op de lat. Sjoerds was er als de kippen bij om het lederen speeltuig langs de keeper te spelen. Via Ybema rolde de bal vervolgens over de doellijn. Naar het oordeel van de grens- en scheidsrechter was de bal al over de doellijn voordat Ybema de bal aanraakte, zodoende werd de goal goedgekeurd en kwam de 2-2 stand na enige twijfel toch op het bord. Waar iedereen dacht dat punten verdeeld zouden worden, besloot Workum nog éénmaal aan te zetten. De ingevallen J. Hofman dribbelde het strafschopgebied van de thuisploeg in en met een mooie voetbeweging leek hij te gaan scoren. Hij werd bij deze actie echter gevloerd door een verdediger van de thuisploeg; penalty! Sjoerds eiste de bal op en schoot deze hard tegen de touwen. De laatste minuten drong de thuisploeg nog wel aan, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Zodoende pakte ons vlaggenschip met enig fortuin toch de drie punten, waarmee er nog vanalles mogelijk is in de resterende 5 competitiewedstrijden.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Waterpoort Boys op het programma. In Sneek zal om 14:30 uur worden afgetrapt.