Oeverzwaluwen 1 – Workum 1

Na 2 weken rust konden de roodhemden zich weer klaarmaken voor de derby tegen Oeverzwaluwen. Maar moesten de punten wel delen na een 2-2 gelijkspel.

Trainer Jan Venema begon de wedstrijd met deze 11 namen. Berry Minnema, Dennis Hoekstra, Sjerp-jan Hofman, Gerlof Weitenberg, Pieter-theo Weitenberg, Jurgen Buma, Mark Bandstra, Yvo de Roos, Rein Attema, Ruben Ybema, Harmen Hiemstra.

Na een gevaarlijk begin voor de thuisploeg die 2 goede kansen niet benut laat, was het nog gek dat het nog niet 2-0 stond op het scorebord. Workum had het lastig de eerste 10 minuten kwamen voetballend er niet uit ook de voorhoedespelers konden hun slag nog niet slaan. Maar daarna de eerste goede aanval van Workum leidt tot een goal uit. Wie anders? Dan topscoorder Ruben die de bal met gemak in de rechterkruizing schiet. Zo komt Workum beter in de wedstrijd. Nu is het dat de blauwhemden het moeilijk hebben. Met een splijtende voorzet van Rein op Ruben die net een paar centimeter te kort komt. Stand nog steeds 0-1. Schietenkansen voor Yvo en Rein maar gaat net naast en gered door de keeper. Daarna is het dat Oeverzwaluwen dat iets terug doet maar de goed keepende Berry houdt zijn doel schoon.

Net voor rust doet Oeverzwaluwen wat terug Wietze Peterson geeft de bal goed voor en is voor Stefan van der Pal werk om de bal een tik mee te geven in het doel. Met 1-1 stand gaan we rusten. Het is een mooie wedstrijd tot nu toe. Met veel publiek die kunnen genieten van twee ploegen die willen voetballen.

Na rust is het weer dat Oeverzwaluwen veel beter en gevaarlijk is. En dat wordt ook nog beloont met een doelpunt van Eise Feenstra die met een hard schot achter Berry schiet. Het lijkt wel dat Workum nog zit te genieten van de thee. Daarna 2 wissels aan de kant van Workum Pieter-Theo verlaat het veld voor Bennie De Jong, en Harmen Hiemstra verlaat het veld voor Sander Buma. Zo hoopt Workum op de aansluitingstreffer. En Workum wordt sterker. Kopkans voor de kleinste man van het veld Yvo maar de bal verdwijnt over de goal. Oeverzwaluwen wordt wat onder druk gezet door Workum. Laatste frisse kracht komt erin voor Workum Yvo verlaat het veld voor Tieme Scheepvaart. Na goed druk zetten van Workum en een cadeau krijgt van Koudum is het dat Ruben met open armen het cadeau uitpakt en er 2-2 van maakt met een zeer goed schot van de topscoorder.

Laatste tien minuten beide ploegen gaan er nog vol voor de 3 punten. Oeverzwaluwen krijgt daar een mogelijkheid voor, een vrije trap op een zeer mooie plek… maar de bal wordt in de muur geschoten.

De slotfase gaat heen en weer en Workum de grootste kans op de 2-3 had is het dat Rein Sander wegstuurt met een prima steekbal maar Sander mikt de bal met de rechterkant naast de verkeerde kant van de paal.

Daarna floot de scheidsrechtster de wedstrijd af en eindige het in een 2-2 gelijkspel de ploegen hadden aan beide wat verdiend en is dit de terecht uitslag. Was een mooie derby voor jong en oud publiek en het weer was zeker niet slecht.

Volgende week zaterdag 17 Maart een thuiswedstrijd tegen Oudehaske waar wij jullie weer graag zien om naar de overwinning te supporteren.