Oeverzwaluwen 1 – Workum 1

Zaterdag 4 maart stond de derby tussen Oeverzwaluwen en Workum weer op het programma. Het was prachtig voetbal weer en er was daarom veel publiek op deze wedstrijd afgekomen. De mensen hoopten allemaal op een mooie pot voetbal.
Workum begon sterk aan de wedstrijd wat gelijk resulteerde in een paar kansen, maar helaas geen doelpunt opleverde. De wedstrijd zat vol strijd van beide kanten, maar dit leverde ook direct kaarten op voor de achterhoede van Workum.  In de 31e was het de spits van Koudum die diep gestuurd werd en twee verdedigers van Workum te slim af was, door goed zijn lichaam te gebruiken en de 1-0 tegen de touwen schoot. In de paar minuten daarna werd Workum nog gevaarlijk via Rein, maar zijn schot werd geblokt. In de 43e minuut was het wederom Oeverzwaluwen wat een doelpunt maakte. Dit keer was een aanvaller van Oeverzwaluwen gretiger in het duel, kon daardoor direct door op Arend, omspeelde hem rustig en kon de bal in het lege doel schieten. 2-0 zo vlak voor rust en dat betekende dat Workum aan de bak moest. Helaas kon Workum deze middag geen potten breken en kwam het in de tweede helft nog tot weinig echte kansen. Oeverzwaluwen daarintegen ging wel door met het maken van doelpunten. Het werd 3-0 door een behendig stiftje van de rechtsbuiten over Arend. Workum werd afgeslacht. Er vielen nog meer kaarten aan beide kanten na harde overtredingen. In de 83e minuut kwam er ook nog een penalty voor Oeverzwaluwen nadat de aanvaller op het randje van het strafschop gebied onderuit gegleden werd door Sjerp Jan. De spits mocht aanleggen en liet dit kansje niet onbenut, 4-0. Bij deze overtreding kwam Sjerp nog goed weg door niet zijn tweede gele kaart te ontvangen. Een paar minuten later was dit wel het geval na een overtreding rond de middenlijn. De laatste minuten moest Workum dus door met 10 man. In die laatste minuten werd er nog met lange ballen geprobeerd iets te forceren, maar het zat er niet in. Een pijnlijke 4-0 nederlaag bij de buren in Koudum en Workum raakte koploper DWP definitief uit zicht. Volgende week moet de knop om en kan het zich revancheren tegen de nummer twee van de competiue, De Griffioen.