Old Stars naar Heerenveen

Old Stars Workum deelnemer toernooi SC Heerenveen

Onder het motto ‘Helden van Weleer’ is VV Workum in augustus van dit jaar gestart met de snelgroeiende voetbalvorm Walking Football, die speciaal is ontwikkeld voor 60-plussers. Na drie maanden begint Walking Football echt een hoge vlucht te nemen en met een selectie die bijna 20 leden telt, wordt er wekelijks getraind op donderdagochtend om 10.00 uur. Eerst even een bakje koffie in het sportcafé, dan lekker voetballen en aansluitend een gezellige nazit.

Dit initiatief bleef ook bij SC Heerenveen niet onopgemerkt, vandaar de uitnodiging om deel te nemen aan hun kleine toernooi. Dinsdag 2 december reisde de selectie van Old Stars Workum daarom af naar Heerenveen. Hoewel de Old Stars dus pas sinds augustus actief zijn, bleek al snel dat de meesten het spel nog niet verleerd zijn. Het resultaat mocht er dan ook zeker zijn. Er werd prima tegenstand geboden, lekker getikt en drie van de vier wedstrijdjes werden winnend afgesloten.

De intentie om naast de wekelijkse training vaker dit soort ‘uitstapjes’ te maken is er zeker. Het eerstvolgende toernooi staat al vetgedrukt in de agenda: vrijdag 24 januari 2020. Opnieuw bij SC Heerenveen en met verschillende teams uit de regio die deelnemen. Mocht u geïnteresseerd zijn, willen meedoen en/of een vraag hebben, neem dan contact op met Folkert Niemantsverdriet (06-40 35 32 48).