ONS Boso Sneek F2 – Workum F3

Doelpuntenfestijn in Sneek

Een uitwedstrijd in Sneek is meestal tegen een sterke tegenstander. Workum F3 ging zaterdag 12 maart jl. dus voorzichtig van start tegen ONS Boso Sneek F2. Maar toen na vijf minuten Max Sijrier scoorde uit een mooie voorzet van Rutger Overwijk, was dat het begin van een doelpuntrijke voetbalwedstrijd. F3 gooide alle schroom van zich af en walste de eerste helft over de Snekers heen. Na de 0-2 (wederom van Max) verslapte de aandacht wel even bij een corner. Omdat twee voetballertjes van ONS Boso Sneek helemaal vrij stonden, konden ze makkelijk doelman Hidde Dalman uitspelen: 1-2. Daarna hielden de verdedigers Geert Bossink, Yarno Foekema en Hidde Daniels de deur achterin dicht. Via verschillende mooie combinaties waarbij ook vaak Jonatan Jellesma betrokken was, bouwde Workum F3 de voorsprong uit tot 1-6! Rutger, Chiel van het Reve, Romano van Lierde en alweer Max troffen namelijk nog voor rust doel.

Nadat meteen aan het begin van de tweede helft Chiel van dichtbij ook nog de 1-7 binnen tikte, begonnen de jongens van F3 wat overmoedig te worden. Iedereen wilde z’n doelpuntje meepakken, maar daardoor liepen er vaak teveel tegenstanders vrij. En aangezien ze soms met twee of drie man voor onze keeper opdoken, stond het opeens zomaar 4-7. Omdat Rutger vervolgens een rush vanaf eigen helft bekroonde met een fraai doelpunt, was de marge groot genoeg om niet meer te verliezen. Maar ONS Boso Sneek kwam nog wel akelig dichtbij; de eindstand werd 6-8. Workum F3 zal zich tegen een sterkere tegenstander echter zoveel concentratieverlies niet kunnen veroorloven. Maar dat zal in de loop van de competitie vast wel verbeteren. Voorlopig is Workum F3 in ieder geval een trotse lijstaanvoerder.

aanvalRomano

Romano op weg naar de 1-5 voorsprong