Oosterlittens JO11-2 – Workum JO11-3

Workum JO11-3 werkt voor tien

Zaterdagmorgen 10 uur, een flauw voorjaarszonnetje ontwaakt. Op de Weverswei in Workum staan de jongens van JO11-3 te trappelen van ongeduld. Eindelijk kan er weer gevoetbald worden. Geen afgelasting meer door striemende regen of ijzige kou. Op naar Easterlittens voor een confrontatie met hun JO11-2. Onze spelers hebben er zin in!

 

Na het beginsignaal volgt het aftasten. Hoe goed is de tegenstander? Al gauw hebben de jongens van Workum JO11-3 het idee dat die te pakken moet zijn. En dan scoort Just van den Heuvel ook nog binnen een paar minuten met een afstandsschot. Maar vervolgens is het wel net zo snel weer 1-1. Bij een corner wordt helaas een aanvaller van Oosterlittens JO11-2 over het hoofd gezien en die kan vrij binnenschieten.

Gelukkig gaat daarna het goede combineren bij Workum JO11-3 vrolijk verder en zorgen Romano van Lierde en Bo Peters (2x) weer voor een ruime voorsprong: 1-4. Dan worden onze jonge voetballers toch wat overmoedig en vergeten ze soms mee te verdedigen. En laatste man Ramon Dijkstra is sterk, maar hij kan natuurlijk niet in z’n eentje drie tegenstanders afstoppen. Zodoende wordt het voor rust dus nog 2-4.

 

Tijdens de limonadepauze beseffen de jongens van Workum JO11-3 dat wanneer ze elkaar iets meer coachen, deze wedstrijd makkelijk te winnen moet zijn. En dat wordt in de 2e helft ook bewaarheid.

Ons team loopt dankzij doelpunten van Just (2x), Romano (2x) en Max Sijrier (2x) uit naar 2-10 ! Ook middenvelders Djustin de Jong en Hidde Daniels krijgen nog kansen, maar hun doelpogingen worden helaas geblokkeerd. De verdedigers Sjoerd van der Plaats en Ramon Dijkstra houden na rust de boel achterin heel goed dicht. En als een Oosterlittens-speler van ver uithaalt, staat keeper Chiel van het Reve paraat en houdt hij zijn doel schoon. Workum JO11-3 heeft vandaag weer hard gewerkt en heerlijk gevoetbald. En daarom gaan onze jongens met drie punten en een mooi doelsaldo erbij tevreden naar huis.

 

Attachment