Oudehaske 1 – Workum 1

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Oudehaske op het programma. Het team zit weer met wat vertrouwen na dat het 1e van onze vereniging vorige week met winst van het veld ging tegen QVC. De basis elf lijken klaar voor de wedstrijd en gaan vol goede moed de wedstrijd, op het kunstgras van Oudehaske, in. Workum begint redelijk aan de wedstrijd met een kopbal van Jan Hofman die goed gepareerd wordt door de keeper van de tegenpartij. Na elf minuten valt dan het doelpunt aan de andere kant, Oudehaske komt op voorsprong. Elf minuten later weer een kans voor Oudehaske ditmaal kan Berry Minnema de bal katachtig uit het doel van Workum houden. Maar dan scoort Jan Hofman uit een geweldige pass van Jordy Heeres, 1-1! Helaas voor de roodhemden scoort Oudehaske voor rust nog de 2-1 en zo gaat Workum met een kleine achterstand aan de thee.

In een winderige tweede helft komt Workum niet aan de gelijkmaker, maar komt nog verder in de problemen. Oudehaske maakt de 3-1 uit een vrije trap. Zo wordt het steeds moeilijker voor Workum en dat wordt het al helemaal wanneer de thuisploeg ook de 4-1 maakt. Het zit het vlaggenschip niet mee want een zuiver doelpunt van Ruben Ybema wordt ten onrechte afgekeurd. Een flater van de grensrechter zullen we maar zeggen. Tegen het einde van de wedstrijd maakt ook Oudehaske de 5e treffer en dat brengt de eindstand op 5-1 voor de thuisploeg. Er was nog wel een lichtpuntje, want A-junior Jelle Frank Plantinga maakte zijn debuut in het 1e elftal. Deze wedstrijd moeten de mannen uit Workum maar snel vergeten. Volgende week staat er weer een zware wedstrijd op het programma namelijk de altijd beladen streekderby tegen Oeverzwaluwen.

Jordy Heeres