Oudehaske 1 – Workum 1

Zaterdag 20 februari stond de wedstrijd Oudehaske-Workum op het programma. Na de nederlaag van vorige week, de thuiswedstrijd tegen SDS met een einduitslag van 1-3, was Workum toe aan een overwinning. Deze punten zijn namelijk cruciaal om in de race te blijven voor het kampioenschap. Door verscheidene blessures en een aantal schorsingen, kon Arjen Hoekstra niets anders dan een paar wijzigingen aanbrengen in zijn selectie. Deze week maakten Marten Sjoerds en André hun rentree binnen de selectie, evenals Broer Wiebe dat een aantal weken daarvoor al deed. Ivo de Roos speelde eerst een wedstrijd met de A1, om vervolgens het eerste team van Workum nog versterking te bieden.

Broer Wiebe begon in de basis op goal, gelijk gevolgd door Pieter-Theo Weitenberg, Sjerp-Jan Hofmann, Ruben Ybema en Jeffrey Groen in de verdediging. Op het middenveld waren Jordy Heeres, Mark Bandstra en Rick Demmer te vinden. Gjerryt Hoekstra, Jurgen Buma en Nick van Manen sluiten de rij af als aanvallers.

Om 14.30 werd de aftrap genomen. In de eerste dertig minuten zagen we een slordig spel bij beide teams. Dit werd veroorzaakt door vele veranderingen in opstelling en de conditie van het voetbalveld. Deze slordigheid zorgde er ook voor dat er geen kansen werden gecreëerd door beide teams. Na deze dertig minuten nam Workum het heft in handen, wat resulteerde in de eerste grote kans in de 35e minuut van de wedstrijd. Workum kreeg een vrije trap, op het randje van de zestien meter, de bal werd breed gelegd door Ruben Ybema, waarna Rick Demmer op de lat schoot. Naast deze kans was de eerste helft niet spectaculair, Oudehaske speelde dan ook hoofdzakelijk verdedigend en loerde op een counter.

In de tweede helft nam Workum opnieuw het heft in handen en bleef de overwegende ploeg. Over de gehele tweede helft heeft Oudehaske dan ook maar één schot op doel mogen lossen, wat overigens geen enkel probleem was voor Broer Wiebe. In de zestigste minuut kreeg Workum opnieuw de kans om te scoren. Jurgen Buma kreeg de bal voor zijn voeten en schoot net over de goal. Niet lang hierna werd er gewisseld, Jan Hofman kwam erin voor Nick van Manen en Marten Sjoerds vulde de positie van Gjerryt Hoekstra op. Door deze wissels werd de aanval dreigender en kreeg Workum meer kansen. In de 75ste minuut was er een scrimmage voor de goal, hierbij ging Ruben Ybema te hard door op de keeper, wat hem een gele kaart opleverde. In de tachtigste minuut kreeg Workum haar laatste kans op een overwinning. Jan Hofman kreeg de bal toevallig voor zijn voeten en had alle tijd om de bal binnen te schieten. Helaas mocht dit niet baten en schoot hij de bal op de paal. Ondanks de vele kansen voor Workum werd de wedstrijd met 0-0 afgefloten.

Volgende week staat er een inhaalwedstrijd op het programma. Workum speelt dan om 14.30 tegen QVC in Stavoren. Om in de race te blijven voor het kampioenschap moet Workum nu echt punten gaan pakken en kan het uw support goed gebruiken. We hopen u dan volgende week ook terug te zien in Stavoren, tot dan!