QVC F2 – Workum F3

Mooie afsluiter

Workum F3 heeft op 5 december jl. de najaarscompetitie van 2015 op een fraaie wijze weten af te sluiten. In Stavoren werd QVC F2 met maar liefst 0-6 verslagen. Vooral in de tweede helft lieten onze jongens mooi combinatievoetbal zien.

De start was, zoals wel vaker dit seizoen, overrompelend. Binnen twee minuten schoot Romano van Lierde de bal achter de keeper van QVC in het net: 0-1. De meegereisde supporters uit Workum gingen bij wijze van spreken alvast op zoek naar een telraam. Maar wat de voetballers van F3 ook probeerden, de bal ging er niet meer in tijdens de eerste helft. Was het de verdediging van QVC F2 die er iedere keer tussen zat, wachtten onze aanvallers te lang met schieten of kregen zij door de harde meewind de wedstrijdbal moeilijk onder controle? Er had bij rust in ieder geval meer in gezeten.

Maar de angst om in de tweede helft tegen een gelijkmaker aan te lopen, bleek gelukkig volledig ongegrond. QVC had waarschijnlijk voor rust het beste al gegeven en onze F3 liet zien hoe goed het team kan samenspelen. Het passen en afmaken zoals geleerd tijdens de trainingen door Klaziena Nijboer en Hinke de Ringh werd in praktijk gebracht. Elke paar minuten was het dan ook raak. Rutger Overwijk en Max Sijrier scoorden om en om twee keer en Romano mocht de eindstand bepalen op 0-6.

Met dit resultaat eindigde Workum F3 in de middenmoot van de 4e klasse. Knappe overwinningen werden soms afgewisseld met kansloze nederlagen. Maar hoe dan ook: Hidde Dalman, Jonatan Jellesma, Romano van Lierde, Geert Bossink, Yarno Foekema, Max Sijrier, Chiel van het Reve, Rutger Overwijk en Hidde Daniels hebben o.l.v. coach Patrick Overwijk dit najaar ook heel veel spelplezier laten zien!

tweede helft

De tweede helft werd QVC op zij gezet.

Rutger op weg

Rutger op weg naar de 0-4.

spanning penalties

Spanning tijdens het penaltyschieten na afloop.

uitbundig gevierd

De overwinning werd uitbundig gevierd!

Attachment