SC Berlikum 1 – Workum 1

Overtuigend Workum herstelt schade in de tweede helft

Afgelopen zaterdag stond voor Workum 1 de uitwedstrijd tegen SC Berlikum op het programma. De laatste confrontatie tussen beide teams vond plaats op 18 januari 2014. In Berlikum won Workum met 2-3 in Workum werd het 1-1. SC Berlikum verloor net zoals Workum vorig seizoen in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

Na het onverdiende verlies tegen DWP  vorige week in eigen huis (uitslag: 1-2), moesten de punten deze week toch echt mee naar Workum om het gat met de top niet te groot te laten worden. Door verschillende redenen heeft Hoekstra t.o.v. vorige week het nodige aangepast in de voorste linie. Harmen Hiemstra werd vervangen door Dennis Hoekstra en de geblesseerde Ruben Ybema werd vervangen door Meindert Attema.

Om half 3 werd er afgetrapt door de thuisploeg en vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Workum voor niks minder was gekomen dan de winst. Verdedigend werd er kort gedekt en in balbezit lieten ze de bal lekker rond gaan. Hierdoor kwam Berlikum er niet aan te pas en wist de ploeg uit Workum bijna de hele eerste helft de overheersen. Op een gevaarlijk moment in de 7e minuut na, wist Berlikum eigenlijk de eerste helft geen kans te creëren. Daarentegen kreeg Workum wel kleine kansjes, maar wist het zich zelf nog niet te belonen.

Na druk zetten van de voorste linie van Workum, kreeg Demmer in de 34e minuut een loepzuivere mogelijkheid om de score te openen. Tot opluchting van de keeper van de thuisploeg, die de bal zo inleverde bij Demmer, werd de kans niet benut. Net voor rust was daar dan toch nog een moment van onoplettendheid in de defensie van Workum. Na een kluts situatie vanuit een corner, stuiterde de bal in de 16 op en wou centrale verdediger Brandsma de bal wegwerken. Dit deed hij in de ogen van de scheidsrechter te onbesuisd en floot voor een strafschop. De strafschop werd verzilverd door de spits van Berlikum en ging de ploeg uit Workum met een 1-0 achterstand de rust in. Dit was op basis van het spel zeer tegen de verhouding in.

In de tweede helft ging Workum gewoon door met dat waar ze eigenlijk de hele eerste helft mee bezig waren: het spel verzorgen. Dit werd al snel na de rust beloond. In de 2e minuut na de thee, kreeg Buma de bal aangespeeld waarna hij de actie inzette en de linkerhoek vond. 1-1! Dit zorgde voor opluchting bij de Workumers en drukten ze vol door om de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. Na het doelpunt werd het spel van beide ploegen minder verzorgd en werd er veel heen en weer met de lange bal gespeeld. Daardoor werd de tweede bal steeds belangrijker en deze was het merendeel voor Workum. Na kleine kansen aan beide kanten, werd de wedstrijd vijf minuten voor tijd beslist. Door een splijtende pass van Heeres, werd Buma gelanceerd en faalde niet één op één met de keeper. Zo was het de wedstrijd van Buma die met zijn twee goals van grote waarde was voor de winst van Workum.

De Workumers kunnen met veel vertrouwen op naar volgende week. Thuis wordt dan om 14:30 gespeeld tegen QVC op Sportpark de Rolpeal.