SC Bolsward JO12-2 – Workum JO12-1

Workum JO12-1 blijft winnen

Makkelijk ging het niet, maar onze JO12-1 is niet achterop geraakt in de titelrace met Tzum. Op het kunstgrasveld in Bolsward werd afgelopen zaterdag 16 november gewonnen van de plaatselijke JO12-2. Een 0-2 voorsprong bij rust werd nog wel weggegeven, maar uiteindelijk trok het team van VV Workum met 2-4 aan het langste eind.

Onze voetballers begonnen goed aan de wedstrijd, maar de eindpass kwam helaas vaak niet aan. Zodoende wilde de bal er maar niet in en sloop de onrust in het team. Daarvan profiteerden de jongens van SC Bolsward. Ze namen zowaar het initiatief over en er volgden een paar grote kansen. Workum had het geluk en keeper Chiel van het Reve aan haar zijde. Toen het stormpje geluwd was, sloeg onze JO12-1 toe. Uit een mooi opgezette aanval schoot Romano van Lierde de 0-1 binnen. Daarna bleef Workum voorin druk zetten op de tegenstander. En slechts een paar minuten later was het Rutger Overwijk die een gaatje zag tussen de linkerpaal en de doelman van Bolsward: 0-2! Tot de rust was er verder geen vuiltje meer aan de lucht.

Maar na de onderbreking waren de spelers van Workum JO12-1 het even helemaal kwijt. Eerst scoorde SC Bolsward met een afstandsschot de aansluitingstreffer. Niet veel later werd het zelfs 2-2 door een misverstand in de verdediging van ons voetbalteam. Gelukkig duurde het niet lang totdat Rutger met een snelle uitbraak Workum opnieuw op voorsprong bracht. Vanaf dat moment ging JO12-1 weer meer druk zetten op de speelhelft van Bolsward. Het was wederom Rutger die na verzorgd positiespel van het team de bal uiteindelijk met buitenkant rechts binnentikte: 2-4.

Vervolgens stonden onze jongens tot aan het eindsignaal toe ouderwets scherp en strijdlustig te voetballen. Dus Bolsward kwam niet meer terug in de wedstrijd. Al met al was dit een spannend duel dat verdiend door Workum JO12-1 werd gewonnen. De komende tegenstander is het altijd lastige Zeerobben. Ook dan zal er weer geconcentreerd en vol overgave gevoetbald moeten worden.