Scharnegoutum 1 – Workum 1

Workum komt niet verder dan een gelijkspel

Na iets minder dan een jaar mag dan eindelijk de competitie weer van start gaan. Door de corona-periode hebben we hier een lange tijd op moeten wachten, maar worden we dan nu tenslotte toch beloond. Met prachtig voetbalweer erbij werd afgelopen zaterdag 25 september om 14.30 uur afgetrapt op de grasmat van Scharnegoutum.

Het eerste kwartier was het spel van beide kanten erg onrustig en voorzichtig. Het was te merken dat de ploegen graag wilden, want er werd veel energie in de wedstrijd gestoken. Maar de vele lange ballen die werden gebruikt, resulteerden tot weinig kansen. Pas in de 18e minuut ontstond er aan de rechterkant van het veld de eerste schietkans voor Scharnegoutum. Dit schot ging net naast en Workum 1 reageerde hier meteen op. De bal werd namelijk verplaatst naar Rick, die gaf een voorzet op Ruben en deze werkte knap af met een lob over de keeper heen. Gejuich klonk er vanaf de roodhemdenkant, maar helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna zette Scharnegoutum weer een aanval op, waarmee ze via een geblokt schot op voorsprong kwamen: 1-0.

Workum 1 gaf de moed zeker niet op en creëerde nog een flink aantal kansen. In de 33e minuut kreeg Jorrit Miedema de bal aangespeeld binnen de zestienmeter, waar hij een man voorbij speelde en de bal teruglegde. Maar helaas kon deze niet worden binnen gewerkt. Niet veel later hadden Ruben en Niels elk nog een schietkans, maar beide schoten gingen echter over. Tot aan het einde van de eerste helft bleef het vreselijk spannend. Rick werd aangespeeld in het strafschopgebied en stelde Mark in staat om te scoren. Maar ook dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Workum 1 kon  weer opnieuw beginnen met het creëren van kansen. Vlak voor rust kreeg Jorrit Miedema een pass van Rick, maar helaas kwam hij net te kort om de bal in te tikken.

Na de moeilijke eerste helft wist Workum 1 dat het nog lang niet gedaan was. Dit was ook duidelijk te zien aan het spel dat de ploeg na rust tentoonspreidde. Er zat veel meer passie en strijd in. Dat leverde meteen de eerste kans op voor Jorrit Miedema. Hij schoot vanaf 20 meter recht op de keeper af, die in tweede instantie de bal klemvast kon pakken. Workum 1 zette deze lijn door met een aanval waarbij Reindert in een kansrijke positie kwam, maar de bal net naast schoot. In de 59e minuut werd Eise aangespeeld, die een goede pass richting de achterlijn aan Ruben gaf. Vervolgens werd de bal voorgegeven, waardoor Jorrit Miedema de gelijkmaker kon binnen tikken, 1-1. De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld, want het tempo bleef erg hoog. In de 78e minuut kreeg Niels de Jong in de hoek de bal aangespeeld en hij gaf ‘m meteen voor op Rick. De bal werd door hem aangenomen en geschoten, maar helaas geblokt door een verdediger van Scharnegoutum. De laatste tien minuten waren aangebroken om de overwinning dan toch nog over de streep te trekken. In de 80e minuut werd Rick nog een keer alleen op de keeper afgestuurd, maar helaas ging de vlag omhoog wegens buitenspel. Tot slot kwam er nog een allerlaatste kans voor Workum. Rick kwam op de goal afstormen, maar gaf een iets te harde pass richting Jeffrey waardoor de kans verloren ging.

Na welgeteld 95 minuten voetballen vond de scheidsrechter het wel mooi geweest in Scharnegoutum. De punten werden verdeeld na een erg intensieve wedstrijd. De volgende competitiewedstrijd gaat op de Rolpeal plaatsvinden op zaterdag 2 oktober om 15.00 uur tegen DWP. De roodhemden zullen de mouwen dan weer moeten opstropen, willen ze de volle drie punten in Workum houden.