Scharnegoutum 1 – Workum 1

Workum pakt de 2e periode

Na twee voetbalvrije weekenden stond voor Workum 1 afgelopen zaterdag de altijd lastige uitwedstrijd tegen vv Scharnegoutum op het programma. Het regenachtige weer van de voorbije maand was terug te zien op het drassige voetbalveld. Om klokslag 14.30 uur werd er afgetrapt op de moeilijk bespeelbare grasmat.

Al na twee minuten creëerde Workum een enorme kans. Een schot van Jurgen Buma uit de tweede lijn leverde een rebound op voor het lege doel, maar Remco Kuipers wist deze mogelijkheid niet te benutten. De goede start zette Workum 1 door, want binnen een paar minuten werd twee keer de paal geraakt en een keer de lat. Pas na een kwartier voetballen liet Scharnegoutum zich voor het doel van Workum zien. Een actie vanaf de zijkant werd hard voorlangs geschoten, dus zonder succes. Niet veel later was het dan toch Workum 1 dat de voorsprong nam. Via een uitgespeelde combinatie op het middenveld werd Jorrit Miedema op rechts gelanceerd. Hij wist zich knap vrij te spelen en werkte de bal langs de doelman van Scharnegoutum in de verre hoek: 0-1.

Na dit doelpunt worstelde Workum vooral met het veld en met zichzelf. Veel glijpartijen en foute passes zorgden voor een matig tweede kwartier. Na ruim een half uur wedstrijd was het Scharnegoutum dat met een counter weer een kans kreeg. Een voorzet werd terug gekopt op de vrijlopende Luc Leeuwenkamp die de bal met het hoofd in de uiterste hoek kopte: 1-1. Workum 1 pakte het goede spel van het eerste kwartier weer op en werd nog gevaarlijk uit een aantal corners en afstandsschoten, maar het lukte voor rust niet meer om te scoren.

De tweede helft was het wederom Workum 1 dat de aanval zocht. In de 51e minuut wist Jorrit Miedema met een knappe actie Rik Demmer door de lucht te bereiken, zijn kopbal ging echter net naast het doel. In de 56e minuut gebeurde dat uit een corner nogmaals. Pas in de 65e minuut werd het elftal van Scharnegoutum weer gevaarlijk. De luchtmacht van Scharnegoutum werd ingezet bij een corner. De hoekschop werd niet goed verwerkt en belandde op de vijfmeterlijn, maar door glijpartijen van beide kanten lukte het uiteindelijk Workum de bal nog net weg te werken. Dit moment was tekenend voor de wedstrijd. Vele kansen werden daarna nog om zeep geholpen door het drassige veld.

In de 75e minuut kon Remco Kuipers een matige pass achterin bij Scharnegoutum onderscheppen en stond daardoor 1-op-1 met de doelman, maar hij schoot de bal net naast. In de 80e minuut was het toch weer Workum 1 dat op voorsprong kwam. Jurgen Buma haalde van ruim twintig meter hard uit over het natte gras, waardoor de bal onder de doelman van Scharnegoutum door glipte: 1-2. Workum werd in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog een keer gevaarlijk via Jurgen Buma die met een stift de keeper in verlegenheid probeerde te brengen, maar ook deze bal belandde naast het doel van Scharnegoutum. In de slotminuten drong Scharnegoutum nog aan met een aantal lange ballen, echter zonder succes.

Workum pakte met deze zwaarbevochten overwinning de 2e periode, waardoor het team in ieder geval in de nacompetitie voor promotie mag gaan spelen. Ook liggen de mannen nog op koers voor de hoofdprijs, want na 17 wedstrijden staat Workum met 40 punten bovenaan in de 3e klasse A en heeft het zes punten voorsprong op achtervolgers Sneek Wit-Zwart en Heerenveense Boys. Op zaterdag 14 maart speelt Workum 1 om 15.00 uur de volgende (thuis)wedstrijd tegen vv Heeg.

Attachment