SDS 1 – WORKUM 1

Workum pakt de drie punten in blessuretijd
Na het verlies vorige week tegen de concurrent DWP, stond zaterdag de uitwedstrijd tegen SDS op het programma. Door de afwezigheid van Ruben Ybema, Dennis Hoekstra en Rein Attema stond er deze week weer een flink gewijzigd elftal aan de aftrap. Vanwege de belangrijke wedstrijd van de JO19-1, was het niet mogelijk om spelers door te schuiven (via deze weg hartelijk gefeliciteerd met het kampioenschap!). Dit probleem werd opgelost door zowel Andre Visser als Marten Sjoerds te vragen om de schoenen nog eenmaal uit de kast te trekken. Daarnaast kon Arend op het laatste moment zijn doel niet verdedigen in verband met familieomstandigheden en dus werd Jolle ingevlogen.
Ondanks alle wisselingen begon Workum sterk aan de wedstrijd. Met verzorgd opbouwend voetbal probeerden ze rustig een gaatje te vinden. De ploeg uit Easterein liet dit toe door ver in te zakken en de roodhemden veelal aan de bal te laten. Zodra de bal op hun helft kwam, begonnen ze druk te zetten op de bal. Hierdoor werd de ruimte voor Workum zeer klein om tot daadwerkelijke kansen te komen. De thuisploeg probeerde daarentegen veelal via een lange bal de ruimte achter de verdediging te benutten, maar ook hieruit ontstonden geen grote kansen.
Het spel verplaatste zich op deze manier heen en weer tot en met de 35e minuut, waarin Sander Buma de verdediging achter zich liet en onderuit gehaald werd door de keeper van de thuisploeg. De thuisploeg claimde dat de bal (ook) werd gespeeld, maar de scheidsrechter was zeker van zijn zaak en toonde keeper Jaap Toering de rode kaart. Met een vrije trap op de rand van de zestienmeter in het verschiet, nam een veldspeler de positie in het doel over. Hij hoefde echter niet direct aan het werk, omdat de bal in de muur verdween. Op het moment dat de bal terugkwam uit de muur, floot de scheidsrechter direct en wees naar de stip. De bal werd namelijk tegengehouden met een arm, penalty! Jordy Heeres nam hierin zijn verantwoordelijkheid en wist de bal rustig binnen te schieten. Kort hierna floot de scheidsrechter af om de kleedkamers op te gaan zoeken met een 0-1 tussenstand.
In de rust werd twee maal gewisseld door de roodhemden. Andre Visser en Marten Sjoerds verlieten het veld voor Harmen Hiemstra en Wietse Gorter.
De tweede helft was het speelbeeld heel anders. De thuisploeg besloot namelijk de Workumers nergens op het veld meer de tijd en ruimte te geven om het voetbal te spelen wat ze graag spelen. Dit resulteerde in meer fysieke duels en de thuisploeg die de overhand nam. De Workumers konden de bal nauwelijks meer in de ploeg houden en SDS kreeg hierdoor meerdere kleine kansen. In de 77e minuut wist de thuisploeg dan ook de gelijkmaker te maken. Na matig wegwerken scoorde Wiebe Heeres met een droge schuiver. De thuisploeg probeerde door te drukken, maar de roodhemden wisten enigszins gemakkelijk tegen te houden en kregen zelf ook weer enkele kansen. Na al eerder twee schietkansen gehad te hebben, besliste Jordy Heeres in de blessuretijd alsnog de wedstrijd. Harmen Hiemstra kwam vanaf de linkerkant naar binnen, trok de bal terug naar de penaltystip en vanaf daar kon de Man-van-de-wedstrijd in de korte hoek binnenschuiven.
Een fijne overwinning, op het nippertje, voor de Workumers. Volgende week wacht het laatste competitieduel in eigen huis. Om half 3 wordt er dan afgetrapt tegen de Waterpoort Boys uit Sneek.