SDS 1 – Workum 1

Workum wint met goed voetbal van SDS

Na een weekje rust heeft Workum 1 een prima resultaat geboekt bij het altijd stugge SDS. Deze zaterdag was Workum oppermachtig en heeft SDS geen moment in de wedstrijd laten komen. Dit resulteerde dan ook in een keurige 3-0 overwinning.

Workum kwam goed uit de startblokken. Het team van SDS werd al snel vastgezet en middels positiewisselingen creëerden Workum dan ook een aantal mogelijkheden. Na een aantal waarschuwingsschoten was het dan in de 13e minuut raak. Het was Jurgen Buma met een prachtige streep. Na een snelle ingooi op de linkerzijde speelde Jordy Heeres de bal breed op Jurgen. Hij kon hem nog één keer goed voor zichzelf neerleggen om vervolgens van 20 meter afstand raak te schieten (0-1). SDS merkte toen al dat het op voetballend gebied moeilijk zou krijgen en gooide daarom flink de beuk erin. Dit resulteerde op een aantal flinke overtredingen waar de goed fluitende scheids al snel 3 spelers van SDS de gele kaart heeft moeten tonen. Na goed samenspel kon ook niet lang de 0-2 uitblijven. Waar het eerst de keeper nog een bal ternauwernood van Rick Demmer kon redden en een verdediger nog een bal van de lijn kon halen was het in de 43ste minuut toch raak. Jurgen jaagt prima door op de verdediging en veroverde daar de bal mee. De snelle buitenspeler was vervolgens niet zelfzuchtig en speelde de bal breed op Ruben Ybema. Hij hoefde de bal alleen nog maar in het lege goal te schieten, wat geen probleem bleek (0-2). De spelers en staf van Workum kon dus met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken voor een bakje thee maar weet ook dat een 0-2 stand nog aan de magere kant is.

De tweede helft ging SDS meer druk zetten op de sterk spelende verdediging met sluitpost Jelmer Dijkstra. Jelmer was vandaag de vervanger van de afwezige Berry Minnema. Workum bleef echter het verzorgde voetbal spelen en maakte het keer op keer de verdedigingslinie van SDS lastig. In de 68ste minuut was dan ook de definitieve nekslag. Het was middenvelder Rick Demmer die minimaal 3 SDS-ers in luren legde en vervolgens stijlvol met buitenkantje rechts afrond (0-3). Met frisse kracht Sander Buma, Jeffrey Groen en Jan Hofman werden nog een aantal kansen gecreëerd. Deze konden helaas niet worden verzilverd, maar dit doet niet af aan de klasse overwinning.

Workum heeft met deze 0-3 dan ook weer vertrouwen getankt en zal volgende week thuis de angstgegner DWP op de zelfde wijze willen bestrijden. Na deze voetbalstrijd zal er ook een strijd onder de voetbalkenners in de kantine zijn. Deze zal rond 17:15 beginnen voor alle die teams die zich vooraf hebben opgegeven. Er zijn nog enkele plaatsen, dus meldt je nog snel aan via ac@vvworkum.nl.