SDS 1 – Workum 1

Workum 1 wint opnieuw uitduel

Na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen De Walde, stond afgelopen zaterdag de inhaalwedstrijd tegen SDS op het programma. En weer wisten de voetballers van Workum 1 de volle winst te behalen. ln Easterein was het team met 2-0 de baas over Sterk Door Samenspel.
Trainer Jan Venema begon de wedstrijd met het volgende elftal: Jelmer Dijkstra, Bastiaan Beintema, Gerlof Weitenberg, Niels Bandstra, Harmen Hiemstra, Mark Bandstra, Sander Buma, Reindert Miedema, Rick Demmer, Ytzen Pieter Bosje en Jordy Heeres.

Om half drie werd er afgetrapt door SDS. Beide teams begonnen rommelig aan de wedstrijd en er werden ook bijna geen kansen gecreëerd. Totdat SDS een vrije trap kreeg in de 23ste minuut. De free kick op de rand van het zestienmetergebied werd maar net mis geschoten. Workum antwoordde direct met een uitstekende aanval in de 25ste minuut, maar de inzet van Jordy Heeres werd goed gepakt door de keeper van SDS. Aan het einde van de eerste helft kreeg SDS nog een corner. De hoekschop werd niet goed weggewerkt door Workum, waardoor deze opnieuw ingebracht kon worden. De bal belandde via een hakje in het doel van Workum. Dit doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel, zodoende bleef de stand op 0-0.

De tweede helft was er bij Workum een wissel doorgevoerd. Ytzen Pieter Bosje verliet het veld voor Erik Pluister. Binnen een paar minuten wist Workum kansen te creëren. Rick Demmer speelde twee voetballers van SDS uit en schoot vervolgens direct raak: 0-1. Workum zette door en een paar minuten later was het Reindert Miedema die de bal via de keeper op de lat knalde. In de 76ste minuut werd Sander Buma voor Jorrit Miedema gewisseld. Jorrit begon gelijk goed aan zijn invalbeurt en gaf Jordy Heeres meteen de kans om de 0-2 te maken, maar de keeper van SDS stond weer in de weg. SDS ging meer vooruit spelen. Workum kwam er een paar keer goed uit, maar wist nog steeds niet de 0-2 te maken. Totdat Jordy Heeres en Erik Pluister met z’n tweeën op de keeper afkwamen. Jordy passte de bal naar Erik, die kapte nog rustig een speler van SDS uit en schoof de bal langs de keeper. Eindelijk 0-2 voor Workum in de 90ste minuut! En dat was dus ook direct de laatste actie van deze wedstrijd.

Volgende week speelt Workum 1 thuis op sportpark De Rolpeal tegen Scharnegoutum 1.