SDS 1 – Workum 3 (futsal)

5 oktober was het dan zover, de matadoren van Workum 3 futsal maakten hun opwachting in Easterein. Na zich eerst door een meute dol enthousiaste supporters te hebben gewurmd konden de heren zich omkleden en zich mentaal voorbereiden op de tegenstander.

Voor de wedstrijd had de KNVB besloten een dame als scheidsrechter aan te wijzen. Na rijp beraad door het voltallige strategische kader van het team werd hierop besloten de knapste jongen aan te wijzen als aanvoerder. Na een laatste kam door het haar konden onze helden daarna het veld op voor een stevige warming up.

Onder de bekende voetbalklassieker “live is live” werd de bal subtiel hooggehouden en toen men overschakelde op de overbekende evergreen “one way wind” van de Workumer voetbalvelden was het een kwestie van minuten dat de heren soepel en warm waren.

Een soepele start was daarmee verzekerd en binnen twee minuten prijkte er een verdiende 2-0 voor Workum op het scorebord. Daarmee waren de hoogtepunten voor deze wedstrijd voorbij en begon de struggle for life. Na vijftig minuten resteerde er weliswaar een 3-4 overwinning op de borden, maar vertrokken we met het schaamrood op de kaken richting de douches. Een koude douche was op haar plaats geweest. Het publiek had inmiddels massaal de zaal verlaten en voor onze helden resteerde een roemloze aftocht, maar wel met drie punten in de kofferbak.