SJO RVC JO9-1 tegen Workum JO9-1

Workum JO9-1 speelt topwedstrijd!

Ontegenzeggelijk voetbalden de jongens van Workum JO9-1 zaterdag 12 november jl. tegen SJO RVC JO9-1 hun beste wedstrijd van het lopende seizoen. Na te hebben gevochten als leeuwen sleepte het team in Idskenhuizen een meer dan welverdiende 1-2 overwinning uit het vuur. Onze toppers versloegen daarmee één van de titelkandidaten in hun klasse.

Workum JO9-1 vertrok met een smalle selectie vanaf Sportpark De Rolpeal. Chiel van het Reve en Auke Lootsma waren helaas niet inzetbaar, dus er zou niet gewisseld kunnen worden. Dat gedurende de wedstrijd toch enkele spelers enigszins geblesseerd raakten maar wel op karakter de wedstrijd uitspeelden, maakte de prestatie op het veld dus alleen nog maar bewonderenswaardiger.

Zoals we gewend zijn, begon Workum JO9-1 lekker fel en fanatiek aan de wedstrijd. En er werd weer eens ouderwets goed gecombineerd. De ene na de andere aanval volgde, maar de keeper van SJO RVC bleek een grote sta-in-de-weg. Zelfs vlak voor de lijn wist dit talentje nog een bal te stoppen. En wat is het dan zuur, als je vervolgens tegen de verhouding in op achterstand komt. Onze goalie Tieme Sijperda wist met zijn been een keihard afstandsschot te keren; het leverde hem een enorme blauwe plek op. Maar helaas was hij in de rebound kansloos op het tweede schot, 1-0. Toch kon je het aan de koppies zien, Workum JO9-1 was niet uit het lood geslagen. Integendeel, er werd nog even een schepje bovenop gedaan. Dat er niet voor rust een beloning kwam in de vorm van een gelijkmaker mag een wonder heten.

Meteen na de pauze zette daarentegen SJO RVC even stevig aan, maar onze voetballers bezwijkten niet. Omdat laatste man Hidde Daniels zijn vaste maatjes Chiel en Auke in de verdediging moest missen, had coach Patrick Overwijk zijn spelers op het hart gedrukt dat ze allemaal moesten helpen meeverdedigen. En dat was niet aan dovemansoren gericht. Zo bracht o.a. aanvaller Marco Bakker met een keurige sliding redding bij een gevaarlijke tegenstoot van SJO RVC JO9-1. Ook hield keeper Tieme nog een paar hele lastige ballen tegen.

De niet helemaal fitte Djustin de Jong was een belangrijke stoorzender op het middenveld en hij voorzag de buitenspelers van passes. Vervolgens kwamen dan van links de voorzetten van Rutger Overwijk en op rechts van Romano van Lierde. Het was zodoende eerst Marco Bakker die met een droge knal voor de 1-1 zorgde. En niet veel later liet Max Sijrier met een mooi geplaatst schot de einduitslag van 1-2 aantekenen. Er hard ook best een hogere score op het bord kunnen staan, maar daar wilde de keeper van SJO RVC JO9-1 helaas niet aan meewerken. De rest van zijn team had zich inmiddels al wel bij de nederlaag neergelegd.

Deze overwinning van Workum was er echt één van het collectief. Onze jongens wisten elkaar over het hele veld goed te vinden en te ondersteunen. En er werd gestreden tot de laatste seconde. Binnenkort gaat Workum JO9-1 weer op bezoek bij een titelkandidaat, men is alvast gewaarschuwd!