ST SJO Oudega/HJSC/Heeg MD1 – Workum MD1

De laatste 4 wedstrijden zaten ze er steeds dichtbij en kon de schade beperkt blijven tot 0-2. Afgelopen zaterdag werd het eerste punt bij Frisia meegenomen naar Workum!

Vanavond stond de uitwedstrijd tegen ST SJO Oudega/HJSC/Heeg MD1 op het programma waar vorige keer nog met 1-9 thuis van verloren werd.

Er werd meteen volle bak gespeeld door de meiden. Iedereen zette zich met 200% in! In de verdediging zorgden Naomi en Katie dat de bal niet bij Rixt kon komen. Gebeurde dat wel dan werd die door goede reddingen van haar tegen gehouden. Helaas moest Katie geblesseerd het veld af en nam Janny haar rol daar goed waar! Het spel werd via Anne, Sanna, Elena goed naar de voorhoede gebracht waar Amarins kon doorbreken en de 1-0 koelbloedig inschoot!

De meiden bleven de druk hooghouden en zo konden ze met 0-1 voorsprong de rust goed benutten! Het doel was het veld breed houden en de bal goed rond spelen en volle bak er in! Tessa ging in de voorhoede mee en het middenveld zocht goed de aansluiting. Ondanks dit werd het 1-1. Maar ze hielden de moed er in en zo kon Sanne in de rebound de 1-2 maken. Ze geloofden er allemaal in en het was moeilijk voor de thuisploeg om de goede verdediging en keeper te passeren. Hierdoor kon er snel weer opgebouwd worden en kon Anne doorbreken en schoot keihard de 1-3. Tot aan de laatste seconde bleef het spel spannend! Toen het eind signaal klonk was er volop vreugde! De eerste drie punten zijn een feit! Zeker verdiend, door het geweldige teamspel en de 200% inzet van alle meiden samen kunnen ze trots zijn op hun overwinning!