SVM 1 – Workum 1

Na de veel besproken overwinning van vorige week op Heeg, staat Workum gedeeld eerste en was het zaterdag 8 oktober de taak om, in het nieuwe uit tenue, de drie punten binnen te slepen in Marknesse. Na een relatief lange rit naar de polder klonk om 14.30 het eerste fluit signaal op sportcomplex ‘De Punt’ van SVM.

Een geduldig en zakelijk spelend Workum wist na 90 minuten de drie punten te bemachtigen. Einduitslag 3-0. Na opnieuw puntenverlies van concurrenten wordt na zes duels de eerste plek overmeesterd.

De eerste helft begon wisselend. Workum wist geen vat te krijgen op het middenveld en kwam hierdoor niet aan voetballen toe. Daarentegen wist SVM ook niet veel te creëren. In de eerste 45 minuten kwam echter het meeste gevaar van de rechtsbuiten van SVM die met individuele acties en een aantal voorzetten de nodige druk op de defensie van Workum wist te leggen en zorgde voor een aantal ‘billenknijp’ momentjes.

Vlak voor rust nog een aantal flinke kansen voor de twee elftallen. SVM wist een vrije trap op 20 meter net naast het goal te verwerken, waarbij het publiek van de thuis ploeg al juichend op de banken stond. Daarnaast werden de mannen uit Friesland gevaarlijk vanuit twee corners. Demmer en Attema wisten de bal net niet achter de goalie van SVM te krijgen. Al om al een wispelturige eerste helft, waar vervolgens met een 0-0 stand de kleedkamers werd in gegaan.

Na de rust een tactische aanpassing op het middenveld, waardoor Workum de tweede helft meer grip kreeg op de wedstrijd, wat resulteerde tot een meer dreigend Workum. De nodige kansen werden gecreëerd, maar helaas leidde dit nog niet tot een 0-1 score. Ook trainer Hoekstra had dit door en voerde een aantal veranderingen door. Hofman kwam in het veld voor De Roos en ondanks de optimale voorbereiding, ‘de watermaand’, van de linksbuiten Buma werd ook hij vervangen door ‘the one and only’ Hiemstra.

Workum wist de dreiging naar voren vast te houden en vijftien minuten voor het eindsignaal werd de aanval versterkt door het doorschuiven van centrale verdediger Ybema. In de 77ste minuut werd door rechtsbuiten Demmer een aanval door de as opgezet en kreeg hierbij alle ruimte waardoor met een verwoestend afstand schot de 0-1 op het score bord werd gezet.

Deze ‘flow’ werd doorgezet, waardoor Attema in de 80ste minuut een uitstekende actie kon opzetten en in de 16 meter tot schieten kwam maar onderuit werd gehaald. Penalty! Deze kans van 11-meter werd keurig benut door aanvoerder Ybema, 0-2. Workum leek deze voorsprong rustig uit te spelen, maar door een uitstekende opening van Hofman kreeg spits Attema een fantastische mogelijkheid die hij natuurlijk niet liet liggen. Door een geplaatst schot vanaf de 16 meter werd de 0-3 op het scorebord genoteerd.

Na het laatste doelpunt in de 90ste minuut was het mooi geweest en gaf de prima leidende arbiter het eindsignaal, waardoor Workum tevreden weer richting het thuisfront kon afreizen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Oudehaske op het programma en zal weer alles uit de kast moeten worden gehaald om de kop positie te behouden. Rondom 14.30 zal het eerste fluitsignaal klinken op het sportcomplex ‘De Rolpeal’. Tot dan!