SWZ Boso Sneek 1 – Workum 1

Workum 1 winterkampioen na overwinning in Sneek

Zaterdag 14 december jl. stond in de 3e klasse A de kraker SWZ Boso Sneek 1 – Workum 1 op het programma. Door de goede prestaties tijdens de afgelopen wedstrijden kon Workum de koppositie verdedigen en zich met winst in Sneek kronen tot winterkampioen. Jordy Heeres en Reindert Miedema die vorige wedstrijd afwezig waren door een schorsing en Mark Bandstra die geblesseerd was geraakt tijdens de wedstrijd met Oeverzwaluwen begonnen weer in de basis. Gerlof Weitenberg was de vervanger voor de afwezige Niels Bandstra.

Op het winderige sportpark van SWZ werd er om 15.00 uur afgetrapt voor de eerste helft. In de eerste tien minuten werden er niet veel kansen gecreëerd en was het aftasten door beide ploegen. Daarna was het dan toch bijna raak voor de Snekers. Door een matige terugspeelbal van de vleugelaanvaller van Workum kwam de linksvoor van SWZ alleen op de keeper af en omspeelde deze. De inzet was echter te slap, waardoor Gerlof Weitenberg de bal van de lijn kon halen. Workum kwam beter in de wedstrijd en in de 23ste minuut leidde dit tot het eerste gevaar. Helaas ging het schot van Rick Demmer net over het doel.

Na bijna een half uur voetballen werd er een penalty gegeven aan Workum 1. Tijdens een scrimmage in het strafschopgebied kwam de bal tegen de hand van één van de spelers van SWZ. Jordy Heeres schoot de penalty onberispelijk binnen en zo kwam Workum met 0-1 voor. SWZ ging na de achterstand op zoek naar de gelijkmaker en vijf minuten later was het al zover. Een lepe voorzet van de rechterkant kon door de geheel vrijstaande spits bij de tweede paal worden binnengekopt: 1-1. Toen er voor de rust werd afgefloten, stond deze stand nog steeds op het scorebord. Het was een terechte afspiegeling van de eerste helft.

Na de theepauze was het qua voetbal niet altijd even goed, maar wel erg spannend. Workum 1 had in tweede helft de wind tegen en kwam er hierdoor maar moeilijk uit. Toen er zo’n uur gevoetbald was, werd er dan ook weer gescoord door SWZ. Gelukkig voor Workum werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en bleef de stand 1-1. De eerste wissel aan de zijde van Workum kwam een klein kwartiertje voor tijd. Mark Bandstra werd vervangen door Bastiaan Beintema. Workum herpakte zich, gooide er meer strijd in en ging compacter spelen. Dit resulteerde enkele minuten later in een kopkans voor Remco Kuipers, helaas miste er precisie bij de doelpoging.

Net toen de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, werd er door Workum in de voorlaatste minuut gescoord. De bal werd verlengd en kwam in de zestienmeter voor de voeten van Jordy Heeres. Hij combineerde in de kleine ruimte met Jorrit Miedema, die vervolgens keurig afrondde. De keeper zat er nog wel aan, maar kon het scoren niet voorkomen. De 1-2 zorgde voor grote euforie aan de zijde van Workum 1! In de blessuretijd werd Jurgen Buma vervangen door Harmen Hiemstra. SWZ zette nog aan om de gelijkmaker te forceren. Dit leidde echter niet meer tot grote kansen, waardoor Workum de drie punten mee naar huis kon nemen.

De wedstrijd tegen SWZ was de laatste voor de winterstop. De spelers van Workum 1 kunnen nu genieten van een welverdiende rustperiode. 25 januari staat de eerstvolgende (thuis)wedstrijd tegen Willemsoord op het programma. Een wedstrijd waarbij het team de 6 punten voorsprong op de nummer twee zal proberen te handhaven. We hopen onze supporters in het nieuwe jaar allemaal weer te mogen verwelkomen: tot dan!