SWZ BOSO Sneek 3 – Workum 3 (futsal)

Aan de top komen is makkelijk…

Woensdagavond 16 september was het weer zover. Workum Futsal 3 kwam weer in actie. Een ware topper stond op het programma: Sneek Wit-Zwart – Workum 3.
Na een onzekere voorbereiding deze week (trouwperikelen van Gerard de Boer, studieverplichtingen van Rients de Jager en blessureleed van Klaas de Groot) vertrok een team van zeven spelers richting Sneek, met Jelle Attema als broodnodige aanvulling.
Na een klein woordgemeen met de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd kon er tegen de klok van 9 uur afgetrapt worden. Na een vlammende aanval over links, waarbij Chris en Frank Deinum een hoofdrol vervulden, kon Jesse de bal intikken was de score binnen een minuut geopend.
Daarna ontstond er een tactisch schaakspel, waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Een onoplettendheid in de Workumer verdediging zorgde ervoor dat de stand gelijk getrokken werd: 1-1. Sneek had daarna het betere van het spel, maar het was uitgerekend Jelle Attema die de Workumers wederom op voorsprong zette. Een fout in de Sneker verdediging werd genadeloos afgestraft met een droge pegel: 1-2!
Na rust kregen de Workumers meer grip op de wedstrijd, hoewel keeper Arjen Nauta zo nu en dan handelend op moest treden. De controle over de wedstrijd leverde logischerwijs doelpunten op. Na opnieuw een mooie combinatie, waarbij Jelle en Jesse betrokken waren, werd het 1-3.
Het slotakkoord kwam op naam van Jeroen Kemker, die na een prachtige pass van Chris, wegdraaide bij zijn directe tegenstander en de bal knap achter de doelman schoot: 1-4.Daarna kwamen de Workumers niet meer in de problemen en werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld.
De koppositie is nu in handen, dat doel is bereikt, maar om aan de top te blijven (waar het eenzaam toeven is) wordt een lastigere klus.
De volgende wedstrijd is op 29 september, in de Rolpeal, tegen Woudsend.