SWZ Boso Sneek JO9-2 – Workum JO9-1

Zevenklapper voor Workum JO9-1

Het balletje rolde zaterdag 8 oktober jl. in Sneek weer eens de goede kant op voor Workum JO9-1. De spelers van SWZ Boso Sneek JO9-2 hadden namelijk weinig in te brengen tegen onze voetballers. Ze werden getrakteerd op een 1-7 nederlaag. Met wat meer precisie had de uitslag zelfs nog veel hoger kunnen uitvallen.

Onze jongens lieten op het Sneker kunstgrasveld zien waartoe zij in staat zijn als de teamspirit aanwezig is. Er werd vanaf het eerste fluitsignaal geconcentreerd gevoetbald en samengespeeld. Uit mooie voorzetten van middenvelders Djustin de Jong en Rutger Overwijk zorgden Max Sijrier (2x) en Marco Bakker met harde schoten voor een ruststand van 0-3. En onze doelman Tieme Sijperda had de eerste helft amper wat te doen.

Meteen na rust was de focus even weg en wilde iedereen bij Workum z’n doelpuntje gaan meepakken. Gevolg was dat de verdediging ineens een overvloed aan Snekers tegenover zich zag. Uit een counter schoot de spits van SWZ Boso Sneek JO9-2 zodoende een hoge bal over onze kleine reservekeeper Chiel van het Reve heen, helaas 1-3. Daarna hielden Hidde Daniels en Auke Lootsma de boel achterin potdicht.

Halverwege de tweede helft nam Romano van Lierde op het middenveld de bal mee, ging op eigen houtje verder en knalde de doelman van SWZ Boso Sneek bijna met bal en al in het doel: 1-4. Vervolgens waren het opnieuw Rutger en Djustin die een paar beslissende passes gaven waaruit Max en Marco (2x) weer uitgekiend konden scoren. Een goed gespeelde wedstrijd van Workum JO9-1 werd daardoor beloond met een dikverdiende eindstand van 1-7.

Onze topscorers Marco (links) en Max (rechts) in de aanval.

Onze topscorers Marco (links) en Max (rechts) in de aanval.

Attachment