Tonego 1 – Workum 1

Zaterdag 28 mei werd de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen in Luttelgeest gevoetbald. In de thuiswedstrijd won Workum 1 met 5-0 van Tonego en die uitslag wilde het team deze keer minimaal evenaren. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er afscheid genomen van de trainer van Tonego. En toen kon de wedstrijd beginnen.

De aftrap was genomen en Workum 1 zette gelijk druk. In de 4e minuut was het Rick Demmer met een scherpe voorzet op Jaldert Sjoerds. Die bekroonde zijn eerste basisplaats door de bal bij de eerste paal er netjes in te tikken: 0-1. Vlak daarna kreeg Niels de Jong een dieptebal van Jorrit Miedema die over de verdediging van Tonego werd gelegd. Niels ging langs de keeper en schoot de bal het doel in. Na 11 minuten stond het dus al 0-2 voor Workum. In de 24e minuut werd Niels de Jong langs de zijkant diep gestuurd en ging ie langs de verdediging de zestienmeter binnen. Daar werd hij neergehaald door de centrale verdediger. De penalty voor Workum werd vervolgens keurig binnengeschoten door Jorrit Miedema: 0-3! Vlak voor rust werd Jaldert door Niels de Jong één-op-één gezet tegen de keeper van Tonego. Sjoerds maakte deze kans koelbloedig af in de 39e minuut. Toen er werd gefloten voor rust stond het zodoende 0-4 voor Workum 1.

In de tweede helft moest Workum de concentratie weer even oppakken om de score uit te breiden. Er kwamen in de 56e minuut vier verse krachten het veld in: Nils Visser, Ruben Ybema, Melvin Koopman en Reindert Miedema. Tien minuten later werd er na een voorzet van Rick Demmer gescoord. Reindert kwam namelijk goed voor zijn man en schoot de bal in de touwen. Toch kwam er ook nog een doelpunt voor Tonego. De bal werd in de 76e minuut diep geschoten en viel achter de verdediging van Workum 1. De spits van Tonego kon ‘m subtiel over onze keeper in de verre hoek wippen. De tussenstand was nu 1-5. Workum had na dit tegendoelpunt iets goed te maken en ging er nog vol voor. In de 81e minuut dribbelde Nils Visser naar binnen en luisterde hij zijn debuut op met een mooie assist op Rick Demmer. Die kwam oog-in-oog met de keeper en maakte weer beheerst af. Niet veel later was het einde wedstrijd en een 1-6 winst voor onze roodhemden. Op naar volgende week voor de thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys!