VV Heerenveen JO9-4 – Workum JO9-1

Nieuwe lente, nieuwe kansen

Onze jongens van JO9-1 stonden al weken te trappelen, maar afgelopen zaterdag 4 maart mochten ze dan eindelijk weer los. En tegenstander VV Heerenveen sprak natuurlijk tot de verbeelding! Onder de rook van het Abe Lenstra-stadion werd de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie in de 1e klasse afgewerkt tegen hun JO9-4. Een geflatteerde 4-0 nederlaag was helaas de keiharde realiteit.

Alsof er geen winterstop geweest was, zo voortvarend ging Workum JO9-1 als vanouds van start. Er was helemaal geen ontzag voor de tegenstanders die vaak een kop groter waren en soms ook over meer techniek beschikten. Het was ons team dat het heft in handen nam en verschillende scoringskansen kreeg! Maar de goeie keeper van SC Heerenveen JO9-4 en de lat voorkwamen helaas een terechte voorsprong voor Workum. En toen aan de andere kant van het voetbalveld een Heerenveen-speler de bal een beetje verkeerd maar wel hard raakte, viel deze met een boog in het doel van Workum JO9-1. Tegen de verhouding in stonden onze voetballertjes achter met 1-0…..

Waarschijnlijk was Workum JO9-1 aan het begin van de tweede helft de teleurstelling nog aan het verwerken. Want de jongens waren niet meteen scherp en vergaten in te grijpen bij de eerste de beste aanval van SC Heerenveen. Een teleurstellende 2-0 tussenstand was een feit. Daarna wilden een aantal spelers te graag de achterstand ongedaan gaan maken. Ze trokken wel ten aanval, maar bij balverlies liepen ze niet terug. De verdediging van Workum kreeg daardoor vaak met een overmacht aan Heerenveen-aanvallers te maken. Er werd nog wel regelmatig een tackle of sliding uitgegooid, maar dat mocht helaas niet baten. SC Heerenveen JO-4 speelde het technisch zeer goed uit. Met uiteindelijk een 4-0 als resultaat op het scorebord. Maar zoals gezegd, bij wat meer geluk in de eerste helft had de wedstrijd voor Workum JO9-1 ook anders kunnen verlopen. Volgende week krijgen Tieme, Hidde, Chiel, Romano, Djustin, Auke, Max, Rutger en Marco in ieder geval weer nieuwe kansen.

Alweer een gevaarlijke corner van VV Heerenveen.

Deze aanval werd afgeslagen.

Alle hens aan dek voor Workum JO9-1.