VV Workum maakt kennis met KNVB-voetbalcampus

Op 29 maart jl. zat de kantine van ons sportcomplex De Rolpeal vol met jonge voetballers van VV Workum. De spanning was van hun gezichten af te lezen, want… mochten ze mee naar het KPN Teamweekend op de KNVB-voetbalcampus in Zeist of werden ze helaas uitgeloot?

Even daarvoor had onze stadgenoot en voetballiefhebber Jan Tiemen Vries zijn gewonnen prijs, een geheel verzorgde 2-daagse voetbalclinic, beschikbaar gesteld aan de jeugd van VV Workum. Voetballers in de leeftijdscategorie JO13 en JO15 konden zich inschrijven voor dit evenement. Na een spannende ‘live’ loting door Jan Tiemen, onder toeziend oog van VV Workum bestuurslid Klaas Haanstra, werden er 14 namen bekend gemaakt.

Afgelopen vrijdag 3 mei was het dan eindelijk zover. ’s Ochtends om 6.45 uur vertrok een enthousiaste groep richting Zeist. Hier werden ze ontvangen en welkom geheten door de professionele trainers van de KNVB. De dag begon met een rondleiding over de KNVB-campus, waarbij o.a. het trainingsveld van het grote Oranje te bezichtigen was. Hierna was het tijd voor het echte werk en begon de ochtendtraining. De training duurde 2 uren en na een voedzame sportlunch werd er ’s middags nog eens 2 uren getraind. De training was gericht op de ‘aanval’. Na afloop van deze training gingen de voetballers samen met hun trainers en begeleiders naar hun slaapverblijf om daar even te relaxen. Na het diner stond er een FIFA playstation-toernooi op de planning en alsof er nog niet genoeg gevoetbald was, werd de dag afgesloten met een futsal-toernooi tegen de andere aanwezige voetballers. Moe werden de slaapkamers na dit toernooi opgezocht en viel iedereen als een blok in slaap.

Dag 2 startte met een gezond ontbijt waarna de trainingsvelden weer werden opgezocht. Dit keer stonden de trainingen in het teken van ‘verdedigen’. Tijdens de lunch sloot het bestuur van VV Workum aan en was ook Jan Tiemen Vries aanwezig. Voor de voetballers was dit het moment om samen Jan Tiemen te bedanken.

Om 16 uur vertrokken we met elkaar weer richting Workum, een geweldige ervaring rijker en nagenietend van 2 fantastische dagen!

Attachment