VV Workum start Walking Football

Onder de slogan ‘Helden van Weleer’ is VV Workum op woensdag 29 mei jl. gestart met Walking Football, de snel groeiende voetbalvorm die speciaal is ontwikkeld voor 60-plussers.

Naast de uitleg door drie CIOS-studenten over het ontstaan, het doel en de spelregels van deze voetbalvorm, bestond de avond tevens uit een clinic/partijtje tegen de Old Stars van Heerenveen-Bolsward en een gezellige 3e helft.

Het primaire doel van Walking Football is het vergroten van de sportparticipatie onder mannen van 60 jaar en ouder om een bijdrage te leveren aan een gezondere leefstijl, verbetering van de gezondheid en uitbreiding van hun sociale netwerk. Kortom:

*Genieten van het voetbalspelletje;

*Lekker fit blijven;

*Lekker dollen met elkaar;

*Gezellig nazitten;

*Belangrijk onderdeel uitmaken van de vereniging.

Er wordt gespeeld door 6 tegen 6 spelers, zonder keepers, op een veld van 42 x 21 meter, met goals van 3x1m en waarbij er continu door kan worden gewisseld. Er mag niet worden gerend, er mogen geen slidings worden gemaakt en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Walking Football heeft met behoud van het spelplezier een lagere intensiteit, waardoor blessures kunnen worden voorkomen.

Op basis van de enthousiaste reacties krijgt dit initiatief binnen VV Workum na de zomerstop zeker een vervolg. Vrijwel alle deelnemers vonden het tijdens de clinic best lastig om niet te rennen, maar beleefden het spelletje en de aansluitende 3e helft weer net als vroeger. Dit smaakt naar meer en hier willen we de gehele Zuidwesthoek graag in meenemen!

Mocht u geïnteresseerd zijn, een keer mee willen doen en/of een vraag hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met:

Folkert Niemantsverdriet, contactpersoon Walking Football VV Workum (06-40353248) of

Andre Visser, voorzitter VV Workum (06-54635068).

 

Attachment