De Walde 1 – Workum 1

Workum 1 wint door goede eerste helft

Zaterdag 23 maart werd in Oudega (DFM) de wedstrijd tussen De Walde 1 en Workum 1 afgewerkt. Maar van een ‘wedstrijd’ was niet echt sprake. Een veel te sterk Workum wist met een goede eerste helft de overwinning al veilig te stellen. Na een 0-3 voorsprong halverwege verzuimde Workum om met grote cijfers het veld te verlaten. Zo bleef de eindstand op 1-4 steken.

Na een twee weken durende storm was de wind eindelijk gaan liggen en aan het spel van Workum 1 was dat te zien. Workum startte de wedstrijd scherp en combineerde er makkelijk op los. Vele mogelijkheden volgden, het ontbrak echter aan de juiste eindpass. Met eenrichtingsverkeer naar het doel van De Walde was het wachten op de 0-1. Na 11 minuten wist Rick Demmer zijn doelpuntenreeks te verlengen door na een korte dribbel de bal onberispelijk binnen te schieten van 20 meter afstand. De 0-1 veranderde weinig aan het wedstrijdbeeld. Workum maakte het spel en De Walde was met man en macht aan het tegenhouden. Dit leidde in de 39e minuut naar de 0-2. Mark Bandstra leverde tot eigen verbazing vanaf het middenveld een Messi-achtige steekbal af bij Ytzen Pieter Bosje, die de bal beheerst in de netten schoof. Workum leek met 0-2 de rust in te gaan, maar daar was Reindert Miedema die na een combinatie met Jordy Heeres op slag van rust de 0-3 op het scorebord kon zetten.

De tweede helft trachtte Workum om de score uit te bouwen. Helaas lukte het de zwart/geel-hemden (het uittenue van Workum 1) niet de grote mogelijkheden te verzilveren. En zoals dat zo vaak gaat, vliegt de bal er dan aan de andere kant van het veld in. Uit een vrije trap kwam de bal ongelukkig tegen de spits van De Walde aan, die tot zijn eigen verrassing de score in minuut 78 op 1-3 bracht. Workum verzuimde om het goede spel van de eerste helft door te zetten. De Walde had daarentegen te weinig veerkracht om het Workum echt lastig te maken. In de 89ste minuut wist Jordy Heeres met een penalty, na een overtreding op Erik Pluister, de eindstand op 1-4 te zetten.
Al met al was het een gemakkelijke middag voor Workum 1. Wel zal er volgende week uit een ander vaatje getapt moeten worden. Workum gaat dan op bezoek in Oosterend bij SDS, wat altijd een lastige wedstrijd blijkt te zijn.

Attachment