Walking Football leeft binnen VV Workum

Onder de naam ‘Helden van Weleer’ is VV Workum begin juni gestart met Walking Football (WF), de snelgroeiende voetbalvorm die speciaal ontwikkeld is voor 60-plussers. Na drie maanden begint Walking Football echt een vlucht te nemen.

Met een selectie die bijna 20 leden telt wordt er tegenwoordig wekelijks getraind op donderdagochtend om 10.00 uur. Eerst even een bakje koffie in het sportcafé, dan lekker voetballen en aansluitend een gezellige nazit. Een deel van de huidige selectie van VV Workum WF1 (zie foto) speelde zelfs al een oefenwedstrijd tegen Sporting ’70 uit Utrecht. Tijdens deze wedstrijd bleek dat er nog een paar trainingen nodig zijn om op het gewenste niveau te komen, maar dat het spelplezier nu al zegevierde.

Het primaire doel van Walking Football is het vergroten van de sportparticipatie onder mannen van 60 jaar en ouder. Om zodoende een bijdrage te leveren aan een gezondere leefstijl, verbetering van de gezondheid en uitbreiding van hun sociale netwerk. Kortom: genieten van het voetbalspelletje, lekker fit blijven, beetje dollen met elkaar, gezellig nazitten en een belangrijk onderdeel uitmaken van de vereniging.

Walking Football wordt gespeeld door 6 tegen 6 spelers, zonder keepers, op een veld van 42×21 meter en met goals van 3×1 meter, waarbij continu door mag worden gewisseld. Er mag niet worden gerend, er mogen geen slidings worden gemaakt en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Walking Football heeft met behoud van het spelplezier een lagere intensiteit, waardoor blessures kunnen worden voorkomen.

Mocht u geïnteresseerd zijn, een keer mee willen doen en/of een vraag hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met Folkert Niemantsverdriet, contactpersoon Walking Football VV Workum (06-40 35 32 48) of André Visser, voorzitter VV Workum, (06-54 53 50 68).

Op de foto van links naar rechts: Joost Yntema, Jetze de Groot, Willem Venema, Folkert Niemantsverdriet, Jelle van der Zee, Douwe Dijkstra, Nico Galema, Gerben Dijkstra en Bennie Wesselius.

Attachment