Waterpoort Boys 1 – Workum 1

Harmen Hiemstra schiet Workum langs WPB, 2-1

Afgelopen zaterdag speelde Workum alweer de tweede thuiswedstrijd na de winterstop. Na het sneue verlies van vorige week tegen Nijland was nu WPB uit Sneek de tegenstander.

In verband met blessures van Jordy Heeres en Rick Demmer, ziekte van Sjerp Jan Hofman en Tieme Scheepvaart en de nog steeds vakantievierende en dus afwezige Jurgen Buma startte trainer Jan Venema met de volgende opstelling:

In het doel Berry Minnema, in de achterhoede Dennis Hoekstra, Gerlof Weitenberg, Sander Buma en Pieter Theo Weitenberg, middenveld met Mark Bandstra, Yvo de Roos en Jan Hofman en voorin met Rein Attema, Ruben Ybema en Harmen Hiemstra.

Workum begon de wedstrijd uitstekend want al na enkele minuten was het na een prachtige aanval Mark Bandstra die van grote afstand verwoestend uithaalde maar de bal op de lat uiteen zag spatten. Workum ging door en kon regelmatig doordringen tot vlakbij de doelman van WPB maar echt grote kansen werden er niet gecreeërd. WPB bakte er helemaal niets van en kon de verdediging van Workum niet in gevaar brengen.

Halverwege de eerste helft kwam Workum op een meer dan verdiende 1 – 0 voorsprong. Aanvoerder Ruben Ybema pikte halverwege de eigen helft de bal op en na een korte combinatie met Harmen Hiemstra passeerde hij de doelman van WPB en schoof de bal in het lege doel.

WPB probeerde hierna wel iets te forceren maar werd alleen via standaardsituaties een beetje gevaarlijk. Ruststand 1 – 0.

In de rust bleek dat Sander Buma niet verder kon in verband met een opspelende hamstring, Jeffrey Groen was zijn vervanger.

Na de rust een min of meer zelfde spelbeeld. Workum dat combinerend de aanval probeert te zoeken en WPB dat vooral via de lange bal probeerde de twee handige aanvallers aan het werk te zetten.

Beide ploegen kregen echter niet veel kansen en dus speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af.

Wanneer Workum toch gevaarlijk dreigde te worden was het vaak de grensrechter van de gasten die meende buitenspel te constateren en dus zijn vlag de lucht in stak.

De scheidsrechter nam vaak dit vlagsignaal over wat weer tot irritaties bij de Workumers leide.

Jan Venema bracht “youngster” Dennis de Jong nog in voor de moegestreden Jan Hofman en even later kwam ook Arjen Binke Miedema nog in het veld voor Rein Attema

WPB probeerde met een aantal aanvallende wissels toch nog een puntje uit het vuur te slepen en het leek erop dat dat ook nog zou gaan lukken.

Een vrije trap werd achter de verdediging van Workum gelegd en de invaaler met nummer 12 schoot de bal simpel langs Berry Minnema.

Ondanks deze tegenslag gingen de koppies niet omlaag en probeerden de mannen van trainer Jan Venema nog éénmaal de rug te rechten.

Uiteindelijk was het Harmen “Hampie” Hiemstra die met de bal aan de voet naar binnen dribbelde en vervolgens vanaf ruim 25 meter de bal stijf in het kruis joeg.

Een belangrijk doelpunt en drie hele belangrijke punten want zo blijft Workum zich handhaven in de subtop van de 3e klasseA.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma, TOP 63 is dan de tegenstander.