Willemsoord 1 – Workum 1

In de race voor nacompetitie

Afgelopen zaterdag, 9 maart, was de dag dat de voetballers van Workum 1 afreisden naar het schone Willemsoord. Het werd niet alleen een wedstrijd tegen elf tegenstanders, maar ook tegen de weergoden. Met de aanwezigheid van vele windstoten en flinke buien was het niet de vraag of Workum wist te winnen, maar of de Workumers het ponkje tegen de wind in konden krijgen. Na 90 minuten bikkelen trokken de mannen in de zwarte uitshirts de drie punten over de lijn, einduitslag 1-2.

Al in de eerste minuten van de wedstrijd wijzigden de heren uit Willemsoord de brilstand op het scorebord. Hoe het doelpunt ontstaan is, blijft een raadsel. De auteur van dit stukje proza stond namelijk nog in de rij voor de ingang, aangezien er een grote menigte was afgekomen op deze prachtige pot voetbal.
De achterstand zette de spelers van Workum 1 direct op scherp en zo was het beeld de gehele eerste helft eenduidig; een veel sterker Workum dat domineerde op de helft van de tegenstander. Na ongeveer 30 minuten voetballen was het Rick Demmer die het van 25 meter afstand probeerde en de bal met de wind mee hard in de hoek schoot, 1-1. Nog voor rust werkte Workum ook de 1-2 tegen de touwen. De inmiddels uit het chaotische Amsterdam wedergekeerde Niels Bandstra, die de rust weer is komen opzoeken in het pittoreske Workum, wist met een kopbal te scoren. De grensrechter was echter van mening dat Bandstra buitenspel stond. Ruststand 1-1.
De tweede helft werd het spel ietwat slordiger, maar was het nog altijd Workum 1 dat heerste en de grootste kansen kreeg. Tot echt hele grote mogelijkheden leidde het veldspel echter niet, maar achterin de zeventiger minuten was het moment dan toch daar. Rick Demmer drukte wederom zijn stempel op de wedstrijd. Na een goed uitgespeelde aanval schoot Demmer de vlijmscherpe voorzet van Reindert Miedema mooi binnen, 1-2. In het slot van de wedstrijd kon Workum de score niet verder uitbreiden en lukte het de tegenstander niet om serieuze kansen te creëren.
Met deze overwinning op zak blijft Workum 1 in de race voor een plek bij de bovenste drie, wat nacompetitie zal gaan betekenen.