Workum JO12-1 – Tzum JO12-1

Workum JO12-1 knokt voor wat het waard is

Het was maar een paar graden boven het vriespunt afgelopen zaterdag 30 november. Maar de toeschouwers kregen het door de spanning bij de wedstrijd Workum JO12-1 tegen Tzum JO12-1 vanzelf wel warm. Wat een zinderende pot voetbal werd aan hen voorgeschoteld! Tot de laatste seconde hing bij een 1-2 achterstand de meer dan verdiende gelijkmaker voor Workum in de lucht, maar de bal wilde er echt niet in. Daarmee verdween helaas de laatste kans op een eventueel kampioenschap. Nu moesten onze jongens de tegenstander feliciteren met het behalen van de titel. Want met 4 punten voorsprong en nog 1 wedstrijd te gaan, is Tzum niet meer te achterhalen.

Workum en Tzum staken er in de 2e klasse van de JO12 met kop en schouders bovenuit. Beide teams wonnen de meeste wedstrijden met speels gemak. Er stond nu dus een echte topper op het programma. Zo stil als onze jongens vooraf waren, zo onbevangen begonnen ze aan de wedstrijd. De openingsfase was voor Workum JO12-1, met al gauw een paar kleine kansjes. De tegenstanders kregen snel door dat ze het vandaag niet cadeau zouden krijgen en namen steeds meer fysiek het heft in handen. De Tzummers waren sowieso bijna allemaal een kop groter dan onze roodhemden, het leek soms wel of ze tegen JO14 speelden.

Na een paar gevaarlijke corners kwam Tzum JO12-1 verdiend op voorsprong. Maar vanaf de 0-1 werd het krachtsverschil toch weer kleiner, de ploegen hielden elkaar steeds meer in evenwicht. Het was dan ook heel erg jammer dat door een foutje in de defensie Tzum wat geflatteerd op 0-2 kwam. En ondanks dat onze jongens nog niet echt hele grote kansen hadden gecreëerd, voelde deze achterstand bij rust beslist niet als kansloos.

Dat werd dan ook in de 2e helft door Workum JO12-1 meer dan bewaarheid. Na rust kwam Tzum uitgezonderd enkele counters nauwelijks meer tot een fatsoenlijke aanval. Bijna elke bal werd achterin opgevangen door Workum en ieder keer trokken onze voetballers weer ten strijde. Bij een uitbraak was het dan uiteindelijk Marco Bakker die alleen op de keeper af ging en scoorde: 1-2! Daarna volgde nog een stortvloed van aanvallen op het doel van Tzum.

Maar er zijn van die dagen dat wat je ook probeert, het lukt heel moeilijk om te scoren. De lat en de palen staan in de weg, je komt steeds net een fractie te laat of de tegenstander heeft een zeer talentvolle keeper. Dat laatste was zeker het geval. Djustin de Jong knalde vlak voor tijd van dichtbij keihard op het doel van Tzum. En met een geweldige reflex wist de keeper de bal over te tikken! De laatste minuten van de wedstrijd lagen de jongens uit Tzum helaas wel erg snel en vaak op de grond, maar gelukkig hield de scheidsrechter de tijd goed in de gaten. Het zou echter niet baten, de doellijn van Tzum werd niet meer gepasseerd.

Op basis van de 2e helft had Workum JO12-1 dus minstens een gelijkspel verdiend, maar het mocht gewoon niet zo zijn. Overladen met complimenten door de coaches en de toeschouwers zochten onze jongens enigszins teleurgesteld, maar toch ook trots en voldaan de kleedkamer op. Volgende week wordt de najaarscompetitie nog even mooi afgesloten met een wedstrijd tegen SDS. De tweede plek staat dan niet meer op het spel, die is al lange tijd binnen voor Workum JO12-1!

(Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Lieuwe Bosch, clubfotograaf van VV Tzum.)

Linksboven: Eén van de gevaarlijke corners van Tzum JO12-1. Rechtsboven: Workum JO12-1 trekt ten strijde.

Linksonder: De laatste grote kans van de wedstrijd. Rechtsonder: Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar….