Workum 1 – Burgum 1

Workum pakt punt tegen de nummer twee Burgum!

Na twee nederlagen op rij is Workum weer dringend op zoek naar punten. Workum staat onderaan en heeft nog geen wedstrijd gewonnen. Na drie gelijkspelen en 2 verloren wedstrijden is het nu tijd voor winst. Workum speelt op eigen terrein tegen Burgum, de nummer 2 van de competitie.

Workum begint vol goede moed. In het begin gaat het redelijk gelijk op, veel bal bezit voor Burgum, weinig kansen. De eerste grote kans is voor Workum. Reindert schiet in de 23e minuut de voorzet van Niels net over het doel. Na een sterke start van Burgum, komt de wedstrijd meer in evenwicht. Helaas moet Niels Bandstra na 33 minuten, na een botsing het veld verlaten. Vlak voor rust krijgt Burgum nog een gevaarlijke vrije trap op rand 16. Deze gaat er niet in! Ze gaan de rust in met een 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft is de eerste kans voor Workum. In de 48e minuut krijgt Workum een kopkans vanuit een vrijetrap. Deze gaat er net niet in. In de 50e minuut gaat een spectaculaire omhaal van Niels de Jong net over. Reindert komt vlak daarna 1 op 1 met de keeper, na een mooie pass van Ruben. Helaas gaat deze bal net over. In de 58e minuut krijgt Burgum een grote kans, deze wordt keurig gered door Jelmer. 3 minuten later krijgt Burgum een terechte penalty, na een ongelukkig duel in het 16 meter gebied van Workum. Burgum benut de penalty en scoort de 0-1. Na 5 minuten lang drukken van Workum komt na een goed schot van Melvin, waarbij de bal de van richting wordt veranderd door Ruben, de bal in het net van Burgum. 1-1.

De laatste 20 minuten is Workum veel sterker en creëert veel kansen, helaas benutten ze deze niet. Invaller Nils Visser heeft 2 goede schoten op het doel, helaas worden deze gekeerd door de keeper. Jelmer redt nog een grote kans van Burgum in de blessure tijd. Na een uitermate sterke tweede helft klinkt na 94 minuten het eindsignaal. Workum heeft een punt gehaald tegen de nummer 2. En kan terugkijken op een goede wedstrijd.

Attachment