Workum 1 – CVVO 1

Workum 1 heer en meester tegen CVVO

Na de verloren wedstrijd van vorige week tegen Heerenveense Boys moesten de roodhemden van Workum 1 afgelopen zaterdag 5 oktober de rug rechten tegen CVVO. Dit team dat vorig seizoen degradeerde uit de tweede klasse leek een moeilijke tegenstander voor Workum te worden.

Het weer was schitterend voor de mannen binnen het veld, maar ook voor het publiek dat wederom in groten getale aanwezig was op sportcomplex De Rolpeal. Na anderhalf jaar blessureleed zou Jurgen Buma zijn rentree maken in het eerste van Workum. Om stipt 15.00 uur floot scheidsrechter Kingma voor het begin. CVVO kwam via een counter tot een grote kans op de 0-1, maar de bal ging gelukkig over de kruising. Ook de thuisploeg liet van zich horen. Een goede aanval met als eindstation Remco Kuipers, maar zijn schot werd gemakkelijk gepakt door de keeper. Weer volgde een prima aanval van Workum. Jurgen Buma gaf een hakje en zette Remco één-op-één met de keeper van CVVO, maar ook dit schot werd gepareerd. Nogmaals was Workum dicht bij de openingstreffer. Jurgen werd diep gestuurd, gaf een voorzet en de bal viel voor Rick Demmer, maar die zag zijn inzet over gaan. Daarna een grote kans voor Jordy Heeres uit een voorzet van Remco, maar de bal ging er weer niet in. Twee minuten later kreeg Jordy opnieuw een grote kans, nu na een prima voorbereiding van Reindert Miedema. Workum was heel dichtbij een doelpunt, maar de stand bleef 0-0.

Vervolgens liet CVVO weer eens na lange tijd wat van zich horen. Uit de omschakeling maakten ze bijna een treffer. De spits lobde de bal over de uitgekomen Patrick Schoonbergen, maar de bal hobbelde naast het doel. In de blessuretijd van de eerste helft miste Workum nog kans op kans. Maar in de laatste seconden kwam er dan toch een doelpunt! Onze spits Remco Kuipers zette de roodhemden uiteindelijk koelbloedig op voorsprong. Meteen floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Workum 1 kwam een klein kwartiertje later goed uit de kleedkamer. Uit een corner kopte Tom Brandsma de 2-0 tegen de touwen. CVVO kreeg daarna via een vrije trap een goede kans op een aansluitingstreffer, maar de bal zeilde naast. Even later vond de eerste wissel aan Workumer zijde plaats. Harmen Hiemstra verving Jurgen Buma, die kon terugkijken op een prima rentree. Er brak even een onrustige periode aan waarin een doelpunt van CVVO werd afgekeurd wegens buitenspel en een speler van hun het veld uit moest na een tweede gele kaart. En toen kwam Workum er goed uit bij een corner en was het Rick Demmer die een uitstekende pass in huis had op Remco Kuipers. Hij schoof de bal gedecideerd in de linkerhoek: 3-0. Rick verliet niet lang daarna het veld en voor hem in de plaats kwam Bennie de Jong. Jeffrey Groen werd gewisseld voor Pieter Theo Weitenberg.

De wedstrijd kabbelde vervolgens naar het einde. Na drie minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het wel genoeg en floot hij voor het eindsignaal. Workum speelde een hele goede wedstrijd en pakte terecht de 3 punten. Komende zaterdag nemen de mannen het op tegen Tonego in Luttelgeest. Er wordt om 15.00 uur afgetrapt.