Workum 1 – DWP 1

Teleurstellend gelijkspel Workum 1

Jongstleden zaterdag 16 februari, een stralende winterdag, moest Workum 1 thuis aantreden tegen de mannen van DWP. Na de prima 2-0 overwinning op NOK van vorige week, ging het team ook deze keer weer voor drie punten. Helaas bleven onze voetballers op 1-1 steken.

Na een wat rustig begin en een veldoverwicht voor Workum 1 was het toch DWP dat het eerste doelpunt maakte. Met een prachtige steekpass werd in de 24e minuut de linksbuiten weggestuurd. Die gaf een puike voorzet en het was een koud kunstje voor Age van der Velde om de 0-1 binnen te tikken. Een kwartiertje later kwam de bal via de kluts bij Ytzen Pieter Bosje en die bood een niet te missen kans aan Remco Kuipers om zijn tiende van het seizoen te maken. Maar hij kreeg de bal toch over. Daarna schoot Ytzen Pieter zelf ook een keer net naast.
Na rust was de tactiek veranderd en ging Workum 1 meer de lange bal spelen. Dat resulteerde in een hoop gevaarlijke momenten voor de goal van DWP. Na een handsbal ging de bal in de 50ste minuut op de stip. Vaste specialist Jordy Heeres was er niet bij door een blessure, dus stond uiteindelijk Sander Buma achter de bal. Via de hand van de doelman van DWP kwam de penalty helaas tegen de lat. Maar met nog ongeveer 10 minuten te gaan, lag de bal weer op elf meter vanwege een handsbal. Deze keer was het Erik Jan Pluister die de verantwoordelijkheid op zich nam en hij faalde niet: 1-1.
Workum 1 zette de druk er nog eens goed op en creëerde vele kansen. Maar mede door een uitstekende DWP-keeper bleef het voor de roodhemden bij een toch wel teleurstellend gelijkspel. Ons vlaggenschip heeft nu 2 weken vrij. Hopelijk zorgt de ontspanning ervoor dat de volgende keer de drie punten wel weer voor Workum zijn!