Workum 1 – DWP 1

Spectaculaire wedstrijd tegen DWP

De vijfde speelronde stond vorige week zaterdag 19 oktober op het programma in de 3e klasse A. De voetballers van Workum 1 ontvingen die dag het nog verrassend ongeslagen DWP. Afgelopen jaren bleek deze wedstrijd een garantie voor veel doelpunten en spektakel. Dit keer was het niet anders. Workum stond bij rust met 1-3 achter en won, met nota bene 10 man, uiteindelijk met 4-3.

De wedstrijd was nog maar zeven minuten oud en de eerste goal al een feit. Waar Workum het merendeel van het balbezit had, kwam DWP op voorsprong. Een indraaiende vrije trap werd door niemand aangeraakt en verraste hierdoor de doelman van Workum: 0-1. Weer een vroege achterstand voor de thuisploeg. Gelukkig werd de schade snel hersteld, doordat ook uit een vrije trap Jordy Heeres de stand twee minuten later alweer had gelijkgetrokken. Workum 1 probeerde door het baltempo hoog te houden en door het spel te verplaatsen openingen te vinden in de gesloten verdediging van DWP. En zoals altijd bleven de gasten gevaarlijk in de omschakeling. Na opnieuw een diepe bal werd er achterin bij Workum niet overtuigend verdedigd, waardoor aanvaller Van der Velde van DWP de bal kon meekrijgen. En deze spits faalde niet oog-in-oog met de keeper. Zo kwam Workum in de 21ste minuut weer op achterstand: 1-2. Een flinke domper voor de mannen van trainer Bootsma.

Verder had de scheidsrechter deze middag ook een opmerkelijke rol. Het was duidelijk dat hij de boel kort wilde houden. Zo kreeg DWP binnen een paar minuten tijd gele kaarten voor aanmerkingen op de leiding. Ook hield de arbiter niet van mannelijke duels, waardoor er veel werd gefloten voor overtredingen. Dit kwam de wedstrijd zeker niet ten goede. Waar het eigenlijk wachten was op wederom een gelijkmaker, pakte het anders uit. Na vijfendertig minuten kreeg DWP weer een vrije trap bij de zestienmeter.  Doordat er iets niet goed ging in de muur van Workum, kon Van der Velde de bal er doorheen in de touwen werken. Ongeloof bij de spelers en supporters van Workum; 1-3 achter en toch de betere ploeg zijn. Vervolgens probeerde het team nog voor rust de aansluitingstreffer te forceren. Dit lukte echter niet. Workum 1 kwam zelfs dieper in de problemen. Waar Niels Bandstra probeerde een te korte pass op hem te herstellen met een sliding, zag de scheidsrechter dit heel anders en besloot hij de rode kaart te tonen. Zo eindigde Workum de eerste helft met 10 man.

Toch was er na rust nog geloof bij de roodhemden. DWP veranderde zijn tactiek niet en bleef op de eigen zestien staan te verdedigen. Dat zorgde ervoor dat Workum 1 ondanks een man minder veel druk op het doel kon houden. Het was wel lastig om hier doorheen te combineren. Dus besloot Reindert Miedema na 62 minuten het maar eens van afstand te proberen. Met enig geluk was de keeper kansloos en de aansluitingstreffer daar. Ondanks de man-minder-situatie geloofden steeds meer aanwezigen in een herhaling van de spectaculaire comeback van verleden jaar. Maar de tijd begon wel te dringen. Met nog tien minuten op de klok kwam DWP na twee keer geel ook met 10 man te staan. Uit de hieruit voortvloeiende vrije trap wist Mark Bandstra door slecht wegwerken van dichtbij de 3-3 aan te tekenen. De ontlading was groot, maar Workum 1 wilde meer en begon een waar slotoffensief. Een paar minuten later maakte Jordy Heeres al bijna de 4-3, maar de lat lag in de weg. Zo leek het er toch op dat deze wedstrijd geen winnaar zou krijgen. Maar niets was minder waar.

Diep in blessuretijd zou Heeres nog eenmaal de bal voor het doel gooien. Tot ieders grote verbazing en opluchting werd bedoelde voorzet een wereldgoal! De bal vloog over de keeper in de kruising. En zo kreeg Workum 1 loon naar werken en wist het tegen DWP opnieuw een ruime achterstand om te buigen naar een overwinning.